mo (Foto: TV 2)
mo (Foto: TV 2)

«X Factor»-favoritt Mo ble drapstruet

Nå har han fått livvakt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Atten år gamle Mohamed «Mo» Abdi Fara er den de fleste tror vil gå av med seieren i «X-Factor». Da Mo stilte opp til et portrettintervju i Dagbladet for omlag en måned siden, ble han truet på livet under fotografering på Grønland i Oslo. En fremmed somalier skremte både Mo og journalisten kraftig:

– Han sa: «Alle jeg kjenner heier på Mo, han er best til å synge og danse. Men han må endre stil, han må framstå som en mann. Og hvis han er homofil, så kommer vi og dreper ham», forteller Jørgen Brynhildsvoll, journalisten som opplevde hendelsen på nært hold

Vakthold

Mo vil legge drapstrusselen bak seg, og ønsker ikke å la seg intervjue om saken. Han vil nå konsentrere seg om forberedelsene til finalen i «X Factor».

Ledelsen i TV 2 tar saken alvorlig, og har orientert politiet. Flere av finalistene har også fått beskyttelse

– Vi er litt ekstra oppmerksomme, og putter på ekstra vakthold, sierNils Ketil Andresen, programdirektør i TV 2

– Har skjerpet sikkerheten

– Vi er helt nødt til å ta slike trusler på alvor, og det er helt avgjørende for oss at finalistenes sikkerhet er på topp når de er med i konkurransen. Vi har derfor tatt en del forholdsregler, og skjerpet sikkerheten for deltakerne, sier Bjarne Laastad, presseansvarlig for «X Factor» i TV 2.

Les også: Mos «X Factor»-blogg