Villdyrlegen Silje Hvarnes med en elefant i Thailand.
Villdyrlegen Silje Hvarnes med en elefant i Thailand.

– Jeg mistet appetitten

Villdyrlegen Silje Hvarnes fikk en noe spesiell servering under en elefanttur til Thailand.

I «Villdyrlegen» får vi bli med veterinær Silje Hvarnes og hjelper Gaute Grøtta Grav rundt i verden for å utforske dyrelivet. Denne søndagen går turen til Thailand, hvor paret blant annet skal lære å bli elefantpassere. Men det var ikke bare levende dyr som gjorde inntrykk på reiseparet denne turen.

Send inn dine spørsmål til villdyrlegen!

Høysesong for frosker

– Da vi kom til Thailand var det høysesong for frosker, så om natta dro lokalbefolkningen ut og jaktet på svære, feite frosker. De ble servert på matbordet på fest. I tillegg la de blant annet tarmer og innvoller på grillen, sier Hvarnes til TV 2.

– Jeg orket ikke spise det. Jeg har obdusert nok dyr, og det å se de innvollene ligge der var som å stå ved obduksjonsbordet. Jeg mistet appetitten da, fortsetter hun.

Elsker Thailand

Men utenom en noe spesiell matopplevelse forteller veterinæren at hun hadde et flott opphold i det sørøst-asiatiske landet.

– Jeg elsker Thailand! Hvis det er ett sted jeg skulle reist til ofte, så ville det blitt Thailand. Det er hyggelige mennesker, det er godt og varmt vær og det er deilig mat der. Og hvis man kommer seg litt vekk fra turistområdene er det også veldig rolig og avslappende, mener hun.

Les også: – Jeg begynte å gråte med en gang

Bodde hos lokalbefolkningen

Sammen med sin makker fikk hun også anledning til å bo hjemme hos lokalbeholdningen. Det var også en opplevelse ifølge Hvarnes.

– Det var kjempefint og veldig lærerikt. Det var interessant å se hvordan de lever. En ting jeg la godt merke til er hvordan de er flinke til å utnytte ressursene som finnes i naturen. Da vi var og grillet ute under en overnattingstur i jungelen, var både tallerkner, krus og grillrist laget av bambus eller bananblader, forteller hun.

Se også: Ekstremt farlig oppdrag

Stolt stråhuseier

Og det var ikke bare utnyttelse av naturen som satte spor. Oppholdet understreket de store forskjellene i levekår man kan finne i Thailand.

– En kveld var vi invitert til innflyttingsfesten til en som kalte seg Danger. Han hadde en kjempestor fest, og var så stolt av det nye huset han hadde bygget for seg selv og kona si. Huset hadde ett soverom, blikkbokstak og stråvegger.

Se «Villdyrlegen» søndager klokken 20.00 på TV 2.

Les alt om «Villdyrlegen» her.