FORBUD: Belgia og Frankrike er på vei til å bli de første europeiske landene som innfører forbud mot plagg som dekker ansiktet.  (Foto:  /AFP)
FORBUD: Belgia og Frankrike er på vei til å bli de første europeiske landene som innfører forbud mot plagg som dekker ansiktet. (Foto: /AFP)

Burka og silikonpupper i Tabloid

Et forbud mot Burka og Niqab må også gjelde silikonpupper, sminke og høye hæler. Det mener Antirasistisk senter. Det blir det debatt om i Tabloid på Tv2 Nyhetskanalen tirsdag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Til programleder Rune Kjos i Tablid kommer leder i Antirasistisk senter, Helene Partapuoli og Per-Willy Amundsen i Fremskrittspartiet for å utdype den opphetede debatten som raser om det skal innføres forbud mot burka og niqab.

I Arbeiderpartiet er det dyp splittelse i spørsmålet og Helene Partapuoli likestiller burka-nekt med silikonforbud.

– Hvis vi skal følge den enkle logikke og forbudslinjen til partiets innvandringspolitiske talskvinne, Lise Christoffersen, så bør man også forby andre kvinneundertrykkende praksiser, sier lederen for Antirasistisk senter til VG Nett.

Fremskrittspartiets Per Willy Amundsen mener at forbudene mot tildekkende plagg som burka og niqab som nå er vedtatt i Belgia og Frankrike styrker partiets forslag om et forbud også i Norge.

– Det er på sin plass å si velkommen etter til Arbeiderpartiet som nok en gang dilter etter Fremskrittspartiet i Intergreringsspørsmål, sier Amundsen.

Se debatten i Tabloid på TV2 Nyhetskanalen kl.18.55 og kl.20.30