AVHENGIGHET: Man regner med at det finnes to millioner mennesker som er avhengige av internettspill i Sør Korea (Illustrasjonsbilde).
AVHENGIGHET: Man regner med at det finnes to millioner mennesker som er avhengige av internettspill i Sør Korea (Illustrasjonsbilde).

Drepte sin mor og seg selv etter krangel om internettspill

Den 15 år gamle gutten fra Sør-Korea var avhengig av å spille voldsspill på nettet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den unge gutten fikk raserianfall da moren forsøkte å nekte ham å spille spill på internett, melder nyhetsbyrået AP.

Voldsspill

Krangelen endte tragisk. Gutten kvalte sin egen mor, og i fortvilelsen etterpå gikk han og hengte seg selv. I et selvmordsbrev skal han ha forklart hva som skjedde.

Guttens yngre søster har forklart til politiet at broren spilte mye voldelige spill på internett de siste tre årene.

Avhengighetsproblemer

Sør-Korea er et av verdens mest teknologisk utviklete land. Over 90 prosent av befolkningen har internettilgang via bredbånd. Det antas at to millioner mennesker i landet er avhengig av internett.

Også tidligere har det i Sør-Korea blitt meldt om dødsfall knyttet til ulike former for TV- og dataspill. I februar skal en 32-årig mann ha dødd etter at han satt nesten konstant foran spillmaskinen i fem dager.

En måned seinere arresterte politiet et par som anklages for å ha latt en liten datter sulte i hjel mens de oppdro et «virtuelt barn» på internett. Obduksjonen viste at hun hadde fått dårlig ernæring over lang tid.

Les mer: Foreldre tiltalt for å sulte baby i hjel