Bratt nedover på Oslo Børs

Hovedindeksen på Oslo Børs falt med hele 3,07 prosent tirsdag. Den endte på 401,62 poeng etter å ha begynt dagen på over 411 poeng.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var nesten bare røde tall over hele linjen da Oslo Børs stengte tirsdag ettermiddag. Usikkerheten rundt forventede innstramminger i Kina og Irlands svake økonomi var med på å sørge for blodrøde tall, ettersom den førte til kraftig nedgang på børsene både i USA, Asia og i Europa.

Blant de svært få aksjene som økte på børsen tirsdag, finner vi Cermaq (0,63 prosent), Lerøy Seafood Group (0,61) og Tomra (0,30), men det var relativt få handler i disse aksjene.

Listen over dagens tapere er atskillig lengre. Verst gikk det ut over oljeserviceselskapet PGS, som etter en emisjon gjennomført etter børsslutt mandag gikk ned med 8,90 prosent. Aksjen var, sammen med Yara International, den mest omsatte på Oslo Børs tirsdag.

Også geofysikkselskapet TGS (-6,18 prosent), Aker Solutions (-5,73) og Golden Ocean Group (-4,70) ønsker nok å glemme tirsdagen raskest mulig.

Blant de større selskapene på børsen var det kun røde tall tirsdag. Yara International stupte med 4,68 prosent, Norsk Hydro med 4,06, DnB NOR med 2,95, Statoil med 2,58 og Telenor med 2,53 prosent.

Den dårlige dagen hadde også innvirkning på oljeprisen. Et fat nordsjøolje med levering i desember ble solgt for 85,01 dollar (minus 1,71 prosent), mens amerikansk lettolje ble handlet for 83,10 dollar fatet, en nedgang på hele 2,18 prosent. (©NTB)