NFF åpner for bruk av unge talenter

Norges Fotballforbund innfører en prøveordning som gir klubbene i eliteserien og 1. divisjon lov til å bruke unge spillere uten proffkontrakt neste sesong, skriver VG.

Branns trener Rune Skarsfjord (Foto: Solum, Stian Lysberg/Scanpix)
Branns trener Rune Skarsfjord (Foto: Solum, Stian Lysberg/Scanpix)

Flere klubber har vært oppgitt over at de ikke kan gi sine unggutter muligheten til spill på øverste nivå fordi de ikke har proffkontrakt.

– Vi utfordres på regelverket hele tiden og et ønske fra klubbene er en av årsakene til at dette nå er vedtatt som en prøveordning. Vi ønsker å legge til rette for at yngre spillere skal få muligheten til å prøve seg på et høyere nivå, sier Svein Graff, informasjonssjef i NFF, til VG.

Regelendringen gleder Brann-trener Rune Skarsfjord.

– Dette er en enorm døråpning for norsk talentutvikling. Vi har skutt oss selv i leggen i mange år med den gamle ordningen, så denne endringen mener jeg er helt fantastisk, sier Skarsfjord til avisen.

Ifølge VG kan hvert lag levere en b-liste med fem amatørspillere (uten proffkontrakt) sammen med listen over den ordinære spillertroppen. De kan benyttes inntil tre ganger. B-listen kan endres en gang ved et åpent overgangsvindu i løpet av sesongen. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2