Branns trener Rune Skarsfjord (Foto: Solum, Stian Lysberg/Scanpix)
Branns trener Rune Skarsfjord (Foto: Solum, Stian Lysberg/Scanpix)

NFF åpner for bruk av unge talenter

Norges Fotballforbund innfører en prøveordning som gir klubbene i eliteserien og 1. divisjon lov til å bruke unge spillere uten proffkontrakt neste sesong, skriver VG.

Flere klubber har vært oppgitt over at de ikke kan gi sine unggutter muligheten til spill på øverste nivå fordi de ikke har proffkontrakt.

– Vi utfordres på regelverket hele tiden og et ønske fra klubbene er en av årsakene til at dette nå er vedtatt som en prøveordning. Vi ønsker å legge til rette for at yngre spillere skal få muligheten til å prøve seg på et høyere nivå, sier Svein Graff, informasjonssjef i NFF, til VG.

Regelendringen gleder Brann-trener Rune Skarsfjord.

– Dette er en enorm døråpning for norsk talentutvikling. Vi har skutt oss selv i leggen i mange år med den gamle ordningen, så denne endringen mener jeg er helt fantastisk, sier Skarsfjord til avisen.

Ifølge VG kan hvert lag levere en b-liste med fem amatørspillere (uten proffkontrakt) sammen med listen over den ordinære spillertroppen. De kan benyttes inntil tre ganger. B-listen kan endres en gang ved et åpent overgangsvindu i løpet av sesongen. (©NTB)