Flere amerikanere opplever matmangel

Økonomiske problemer førte til at 17 millioner amerikanske husholdninger slet med å skaffe mat til familien i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I mer enn en tredel av husholdningene gikk én eller flere personer sultne i kortere eller lengre perioder, skriver det amerikanske landbruksdepartementet i en ny rapport.

Folk som bor i byområder, barn av aleneforeldre og husholdninger i de spansk-amerikanske eller afroamerikanske befolkningsgruppene har størst risiko for å oppleve matmangel i USA, konkluderer rapporten.

Samtidig økte andelen av befolkningen som fikk hjelp gjennom økonomiske støtteordninger som bidrar til å dekke befolkningens ernæringsbehov.

Antallet barn som mottar støtte til skolemat økte med en million i fjor, noe som er en økning på 5,4 prosent. Og hver måned i 2009 deltok i snitt 400.000 flere kvinner med lav inntekt i ernæringsprogram for kvinner, spedbarn og barn.

Totalt opplever mer enn 14 prosent av de amerikanske husholdningene en situasjon med «matsikkerhet».

Samtidig viser de fleste undersøkelser at fedme og ekstrem overvekt er i ferd med å bli amerikanernes største helseproblem. I august advarte myndighetene mot fedme som en av de største truslene mot folkehelsa, da det amerikanske senteret for sykdomskontroll og forebygging (CDC) la fram tall som viste at 72 millioner amerikanere er ekstremt overvektige. (©NTB)