Beboere på Silverado eldresenter i California har en tendens til å bli skadet og havne på sykehus. Illustrasjonsfoto: (Foto: colourbox.com)
Beboere på Silverado eldresenter i California har en tendens til å bli skadet og havne på sykehus. Illustrasjonsfoto: (Foto: colourbox.com)

94-årig kvinne havnet i kjølerom

En eldre kvinne ble funnet i kjølerommet på et pleiehjem i California

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etterforskere i Calabasas, California, klør seg i hodet over hvordan den 94 år gammel kvinne havnet i en fryser på pleiehjemmet hvor hun bodde, melder nyhetsbyrået AP.

Den 28. oktober kunne ikke ansatte i Silverado eldresenter finne en av de 60 beboerne. Samtlige lider av demens. Etter å ha gjennomsøkt bygningen, ble den 94-årige kvinnen omsider funnet stående og skjelvende i fryserommet i kjelleren.

Flere skandaler

Kvinnen var i live, og ble kjørt i all hast til nærmeste sykehus. Ingen vet hvor lenge kvinnen oppholdt seg der. Temperaturen i fryserommet holder fem grader Celsius. En vifte forsterker kjøleeffekten ytterligere. Kvinnen overlevde.

Dømt for tortur og mishandling

Tidligere i år ble en av pleiere, som jobbet på stedet, dømt for tortur og mishandling av eldre. 21 år gamle Cesar Ulloa yppet rullestolbrukere til slåsskamp, hoppet ned på magen til en eldre mann fra et av skapene, og ledd av hans lidelser med hånlig latter.

Pleiehjemmet er privat, og skal være ganske dyrt.