Linnéa Myhre og Ida Jackson er to av Norges mest kjente bloggere. De mener bloggerne er her for å bli, og at de blir stadig bedre. (Foto: TV 2)
Linnéa Myhre og Ida Jackson er to av Norges mest kjente bloggere. De mener bloggerne er her for å bli, og at de blir stadig bedre. (Foto: TV 2)

«Sinnablogger» Myhre:
– Spiseforstyrrelse er en lidelse, ikke en livsstil

Flere titalls lesere av Linnéa Myhres blogg vil spise like lite som hun gjorde når hun var syk.

Ida Jackson og Linnéa Myhre er to av Norges mest leste bloggere.

Ida Jacksons «Virrvarr»-blogg er politisk engasjert, mens «sinnabloggeren» Linnéa Myhre er utpekt som den nye humordronningen av Anne-Kat. Hærland. Myhre skriver under mottoet: «her lærer du ingenting».

– Lidelse, ikke livsstil

20 år gamle Linnéa Myhre er utpekt som en farlig blogger i mandagens Dagbladet.

Myhre, har i en periode slitt med spiseforstyrrelser, og får e-post fra lesere som spør om hvordan de selv kan få det.

– Jeg svarer jo selvfølgelig at å få spiseforstyrrelse ikke er noen god idé. Min blogg er ikke om spiseforstyrrelser. Men folk påvirkes av mine erfaringer, for eksempel hva jeg spiser, sier Myhre.

Hun sier at hun tror ikke folk skjønner at spiseforstyrrelser er en lidelse, og ikke en livsstil.

LES OGSÅ: Caroline Berg: – Jeg lever bra av bloggingen

LES OGSÅ: – Jeg gråter når jeg kommer hjem

Hærlands arvtaker?

Bloggen til Myhre «Alt du vet er feil», er Norges 17. mest populære. Etter at lesertallene begynte å skyte i taket, har hun nå fått seg jobb i NRK P3.

Myhres «farlige blogg» har vakt begeistring hos Norges humordronning, Anne-Kat. Hærland.

– I denne røra av rosa bloggere, så er hun bare sint. Det er så morsomt! Hun synes sikkert jeg er kjempeteit, og det skal hun. Fremtiden er i gode hender. Jeg kan sette meg i gyngestolen, så kan hun overta hele greia, sier humordronningen til magasinet Kamille.

Men Myhre skuffer Hærland.

– Jeg vil absolutt ikke ta over etter henne, konstanterer Myhre.

Myhre sier at hun prøver å ha en underholdende blogg, som er til å le av og med. Hun er blitt omtalt som bitter, selv sier hun det er en misforståelse.

– Jeg er fra Molde. Vi er et folkeslag som ofte blir oppgitt over menneskeheten, og da blir vi gjerne oppfattet som bitre, sier hun.

Linnéa Myhre understreker at hun skriver for å underholde. Hun viser til Ida Jacksons blogg om hvor forskjellige bloggene kan være.

Bloggerne er kommet for å bli

Jackson er for tiden aktuell med en bok, «Sosiale Medier», som handler om hvordan man navigerer i dagens bloggverden. Hun avviser ryktene om at blogging er et fenomen som kommer til å forsvinne, snarere tvert imot.

– Blogging har eksistert i over ti år. Det er først i det siste at mediene har begynt å bli oppmerksomme på det, og startet med «nå kommer blogger til å slutte å være hot snart»- debatter.

Jackson tror at bloggene kommer til å være en del av fremtidens medier, og en del av fremtidens offentlige rom.

– Vi kommer til å se mer av dem, og folk kommer til å være flinkere til å skrive blogg, sier Jackson.