- Irland vurderer å be om krisepenger fra EU

For å hindre at den irske statsgjelden blir uhåndterbar, vurderer landets regjering å be om penger fra EUs krisefond, sier anonyme kilder til en irsk avis.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

The Irish Independent erfarer at finansminister Brian Lenihan vurderer å be om krisepenger for banksektoren, som staten har tatt ansvaret for. Spørsmålet er om det vil være mulig å få penger fra fondet som er øremerket bankene.

Også Reuters har snakket med anonyme kilder i EU som sier at samtaler om mulig krisehjelp er nært forestående. De sier også at Irland neppe vil greie å håndtere utenlandsgjelden uten hjelp.

De intense spekulasjonene om hvorvidt Irland vil be om krisemidler eller ikke, har skapt enda mer usikkerhet om landets økonomiske framtid. Renten landet betaler på sine utenlandslån, har steget kraftig de siste dagene, noe som forverrer situasjonen.

- Påstanden om at Irland er i ferd med å banke på døra til IMF eller trenger en redningsaksjon fra EU, er rett og slett gal, men hvis den får flere bein å gå på, kan det bli meget, meget farlig, sier statssekretær for europeiske saker, Dick Roche, til radiokanalen Newstalk. (©NTB)