VIL BEHOLDE KIRKENS TEKSTER SLIK DE ER: Kong Harald. (Foto: Johannessen, Sara/SCANPIX)
VIL BEHOLDE KIRKENS TEKSTER SLIK DE ER: Kong Harald. (Foto: Johannessen, Sara/SCANPIX)

Kongen advarer kirken mot store endringer

Kong Harald advarer mot å gjøre så store endringer i salmer og bibeltekster at folk flest «føler seg fremmede» i møte med Kirken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Endringene må skje med klokskap og varsomhet, sa kongen i sin hilsen til Kirkemøtet søndag kveld, melder Vårt Land. I talen tok han opp de store utfordringene i arbeidet med ny liturgi og ny salmebok.

Stor betydning

– Liturgisk og bibelsk språk er viktig for langt flere enn de som jevnlig deltar på gudstjenester, sa kongen og pekte på hvor viktig det er at for eksempel dåpsfølger ikke føler seg fremmede for språket som brukes i kirkelige tekster.

– Jeg er sikker på at dere vil komme fram til forslag som forener troens mysterier og som når mennesker i deres hverdag.

Ønsker åpen kirke

Fornyings-, administrasjons- og kirkeminister Rigmor Aasrud (Ap) representerte regjeringen under Kirkemøtet. Hun slo et slag for folkekirken i sin tale til en rekordstor forsamling av 115 stemmeberettigede.

– Det er den kirken jeg har møtt på reisene mine, en kirke som er åpen og raus, og som inkluderer alle som vil være med, sa Aasrud.

Kirkemøtet varer i seks dager. Ved siden av å vedta en liturgireform, skal det også velges ny leder i Kirkerådet etter Nils-Tore Andersen. Ola T. Lånke fra Trondheim, Kristin Gunleiksrud fra Asker i Akershus og Svein Arne Lindø fra Sandnes i Rogaland er nominasjonskomiteens kandidater. Valget skjer på onsdag. (©NTB)