FUNNET LIVLØS: En kvinne ble funnet liggende livløs i en bekk på Larsnes i Sande. Politiets åstedsgranskere sikrer her spor på funnstedet. (Foto: Morten Lillenes / TV 2/)
FUNNET LIVLØS: En kvinne ble funnet liggende livløs i en bekk på Larsnes i Sande. Politiets åstedsgranskere sikrer her spor på funnstedet. (Foto: Morten Lillenes / TV 2/)

Kvinne funnet livløs i bekk på Sunnmøre

Funnet sterkt nedkjølt i nærheten av fotballbane på Larsnes.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Klokken 11.37 fikk AMK-sentralen melding om at en kvinne i 50-årene var funnet liggende livløs i en bekk på Larsnes i Sande i Møre og Romsdal. Kvinnen var svært nedkjølt da hun ble funnet.

Søndag kveld ble kvinnen erklært død.

Les mer: Døde etter å ha blitt funnet i bekk på Sunnmøre

Politiets opplysninger tyder på at hun har ligget mange timer i bekken som går mellom grusbanen og gressbanen på Larsnes.

Uklare omstendigheter

– Vi fikk meldingen via AMK-sentralen og vet ennå ikke så mye om hva som har skjedd, forteller operasjonsleder Leif Arne Valderhaug ved Sunnmøre politidistrikt til TV 2 kort tid etter at den første meldingen kom inn.

SENDT TIL TRONDHEIM: Kvinnen som ble funnet livløs i en bekk på Larsnes ble fløyet til St. Olavs hospital i Trondheim med luftambulanse. Her  passerer helikopteret Ålesund. (Foto: Per Chr. Dyrø)
SENDT TIL TRONDHEIM: Kvinnen som ble funnet livløs i en bekk på Larsnes ble fløyet til St. Olavs hospital i Trondheim med luftambulanse. Her passerer helikopteret Ålesund. (Foto: Per Chr. Dyrø)
Et ambulansehelikopter ble sendt fra Ålesund mot stedet og en ambulanse var på plass klokken 11.50. Ambulansepersonellet jobbet med hjerte- og lungeredning på kvinnen i en time før hun ble tatt om bord i ambulansehelikopteret. Hun ble flydd til St. Olavs hospital i Trondheim på grunn av skadeomfanget.

Gikk ut for å lete

Det var en mann som kjente kvinnen som fant henne i bekken som ligger i nærheten av fotballbanene på Larsnes.

– Kvinnen som ble funnet var venninne med mannens kone. De hadde forsøkt å få kontakt med kvinnen søndag morgen. Da hun ikke var hjemme eller svarte, gikk mannen ut for å lete etter henne, forteller Valderhaug.

Hun ble funnet like etter klokken 11.30 i bekken som går langs en gruslagt sti.

Var på dans

Politiet sikret spor og gjorde undersøkelser på funnstedet søndag ettermiddag.

I 15-tiden var politiet ferdig med sine undersøkelser på stedet og det er ingenting som tyder på at det har skjedd noe straffbart.

– Kvinnen ble sist observert klokken to da hun forlot dansen i festlokalet som ligger i nærheten. Vi er sikre på at det er henne, sier Valderhaug.