Per Joar Hansens U21 mannskap har gjort det bra i kvalifiseringen så langt, og med seier i Stavanger i vil andreplassen i gruppen absolutt være innen rekkevidde (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)
Per Joar Hansens U21 mannskap har gjort det bra i kvalifiseringen så langt, og med seier i Stavanger i vil andreplassen i gruppen absolutt være innen rekkevidde (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)

Per Joar Hansen: – Hønefoss har alt å tape

En offensiv Ranheim-trener kan dessuten hente erfaring i en spiller som har rykket opp hele fire ganger før.

Følg Hønefoss - Ranheim minutt for minutt i livesenteret søndag fra kl. 20.00.

Trondheim (TV 2 Sporten): Per Joar Hansen har forberedt seg grundig foran møtet med Hønefoss. Kolleger i Rosenborg har bidratt med råd og videoanalyse, og Ranheim-treneren mener å ha taktikken klar.

– Vi må prøve å være mest lik oss selv, vi kan ikke dra til Hønefoss og finne på noe annet enn det vi har gjort i bortekampene mot gode lag som Bodø/Glimt, Sarpsborg, Fredrikstad eller hvem det nå er. Hønefoss er selvsagt store favoritter, men vi slår nedenfra. De har alt å tape og vi har alt å vinne, sier Per Joar Hansen til TV 2 Sporten.

Ekspert på opprykk
Treneren kan også finne ekstra hjelp i egne rekker, der tre av spillerne har en fortid i nettopp Hønefoss. Vegard Voll, Robert Stene og Kenneth Dokken bør kjenne motstanderen godt, sistnevnte har i tillegg den unike bakgrunnen at han har rykket opp med hele fire klubber tidligere (HamKam, Hønefoss, Strømsgodset, Odd Grenland)

– Selvfølgelig, Kenneth har rykket opp tre-fire ganger fra Adeccoligaen til Tippeligaen. Det er jo i seg selv en stor prestasjon, og han kan helt sikkert overføre noe av den erfaringen til vår egen spillergruppe.

– Guttene slutter aldri å overraske
Ranheim er årets store overraskelse i Adeccoligaen, uavgjort mot Sogndal i siste serierunde sikret kvalifiseringsplass.

Klubben har små budsjett og fire ansatte, og drives med god hjelp av RBK samt en gedigen dugnadsinnsats. Treneren medgir at hverken mannskap eller organisasjon pr. i dag holder Tippeliganivå

– Men disse guttene har overrasket meg i hele år, og jeg blir ikke overrasket om de fortsetter med det. Vinner vi så mange kamper at vi går opp et nivå fortjener vi det uavhengig av mannskap og fasiliteter. Da har vi klart å utvikle oss til å bli så god, da får vi ta den utfordringen, avslutter en offensiv Perry.

Se intervju med Per Joar Hansen i videovinduet over.