Gøril Kringen (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
Gøril Kringen (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)

Kringen ba spillerne være stolte

– Vi var nest best i Norges største kvinneidrett, sier Trondheims-Ørn-treneren etter 0-7 for Røa.

Gøril Kringen var dypt skuffet etter at Trondheims-Ørn ble feid av banen i kvinnenes cupfinale, men hun ba spillerne sine være stolte.

Kringen var som spiller med på å gjøre Ørn til grossist i kongepokaler, men da hun strakte seg etter sin første NM-tittel som trener var laget sjanseløst.

– Det er bare å gratulere Røa. De var gode, men det ble litt voldsomt etter hvert. Det viste seg at vi ikke hadde truffet med forberedelsene, slik jeg trodde vi hadde gjort. Særlig bommet vi med spenningsnivået, sa Kringen etter sjumålstapet.

– Det var ikke så ille i starten, men etter 1-0 ble det mye «ståltouch», og det er ikke noe positivt uttrykk. Vi mistet ofte ballen på vei fram, og da ser det lett ut som om vi er elendig organisert, sa hun.

Etter sluttsignalet samlet Kringen alle spillerne foran innbytterbenken og snakket til dem med intens og innbitt mine før hun ga hver enkelt spiller hånden.

– Hva jeg sa? For det første var det noe om at vi skulle opptre ryddig og ordentlig, og gratulere en motstander som var en verdig vinner. Så var det at vi vant sølv. Vi var nest best i Norges største kvinneidrett, og det er noe vi skal være stolte av selv om vi ikke er stolte av resultatet i finalen, sa Kringen. (©NTB)