SUPERETAPPE: Emil Iversen kunne med rette ta seg en pust i bakken etter å ha hentet russernes enorme forsprang.
SUPERETAPPE: Emil Iversen kunne med rette ta seg en pust i bakken etter å ha hentet russernes enorme forsprang. Foto: Lise Åserud

– Bør bytte Tinder-bilde til et fra denne stafetten

Emil Iversen gikk en nøkkeletappe på veien mot norsk gull.

Gullsjansene så nemlig ikke særlig store ut etter første etappe. Pål Golberg valgte å gå på klister istedenfor rubbski. 30-åringen angret øyeblikkelig, og hadde ikke kjangs til å henge på russeren i tet.

Iversen ble sendt ut 56 sekunder bak, som nummer ti i feltet. Meråkerbyggen hentet raskt inn lagene foran seg.

Med hjelp fra Iivo Niskanen hentet han også inn russeren. Så stakk de fra, og vekslet med et 23 sekunders forsprang.

29-åringen fulgte nøye med på utviklingen til lagkompisen som gikk før ham.

– Pål Golberg ble som en skitester for meg i dag. Jeg så ganske fort på hans etappe at jeg skulle gå på andre ski enn ham, forklarer Iversen til TV 2.

Meråkerbyggen hylles av panelet i TV-stua for superetappen.

– Iversen bør bytte Tinder-bilde til et fra denne stafetten. Denne etappen kan han legge rett på CV-en, sier Marius Skjelbæk, TV 2s langrennskommentator og kjent fra podkasten «B-laget».

– Iversen brakte Norge tilbake til dette. Det må være litt av en berg-og-dal-bane for ham, istemmer langrennsekspert Petter Skinstad.

– Hvor viktig var jobben til Iversen?

– Den var alt. Han gjorde alt. Dersom Emil ikke hadde gitt laget kontakt og troen der, så hadde dette vært ... han sendte Holund ut i en god posisjon, og da var det på en måte gjort, svarer Skinstad.

Hans Christer Holund økte forspranget til russerne på tredje etappe. Likevel klarte Alexander Bolsjunov å hente inn Johannes Høsflot Klæbo på ankeretappen.

Den taktiske duellen var imidlertid Klæbo, som så ofte før, suveren i. Han rykket fra russeren i siste motbakke og fikset gull til det norske laget.

– Jeg kan aldri huske at en stafett har skiftet så karakter fra etappe til etappe noen gang. Vi var døde etter første etappe og våknet til live i andre etappe. Klæbo leker i siste etappe, sier Skjelbæk etter målgang.

Relatert