Gylne tider, Ana alicia spilte Melissa fra Falcon Crest. Hun gjør sitt første tv intervju på 18 år i Gylne tider
Gylne tider, Ana alicia spilte Melissa fra Falcon Crest. Hun gjør sitt første tv intervju på 18 år i Gylne tider

Flere gamle helter

«Gylne tider»: «Melissa» fra Falcon Crest, Tonya Harding og Mickey Rourke er bare noen av dem du får møte.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ana Alicia spilte Melissa, kona til Lance, i tv-serien Falcon Crest på 80-tallet. I Gylne tider gjør hun nå sitt første tv-intervju på 18 år. Etter Falcon Crest trakk Alicia seg helt tilbake, for heller bruke tiden på å starte en familie. Selv ikke barna visste at hun hadde vært skuespiller for inntil et par år siden. Alicia forteller om livet som såpestjerne, om hva som skjedde i kulissene i Falcon Crest, om hvorfor hun trakk seg tilbake, og litt om hvilke planer hun har fremover.

Skandaledronningen på isen

Kunstløperen Tonya Harding ble viet en enorm oppmerksomhet over hele verden da konkurrenten Nancy Kerrigan ble angrept av Hardings daværende ektemann og noen medhjelpere – bare noen uker før OL på Lillehammer.

Spekluasjonen om hvorvidt Harding også hadde en rolle i planleggingen av angrepet fylte avissidene og nyhetssendingene i ukene før mesterskapet, men man fant aldri noe bevis for det. Det førte til at både Kerrigan og Harding konkurrerte i samme mesterskap. Kerrigan tok sølv, mens Harding opplevde dramatikk på isen og en plassering lenger nede på resultatlistene.

Da OL var over fant FBI bevis for at Harding hadde holdt tilbake opplysningene om at hun visste hvem som sto bak overfallet. Resultatet var at Tonya ble eksludert fra det internasjonale kunstløpforbundet, og aldri mer fikk konkurrere. Livet for Harding etter dette har vært som en berg- og dalbane. Harding var lenge USAs mest forhatte kvinne, og selv i det amerikanske vokabularet har «harding» blitt et uttrykk for «bakholdsangrep».

Hun har alltid hevdet, at hun ikke visste om angrepet – før etter at det skjedde. I intervjuet får vi høre alt om dramatikken, og om livet hun har i dag.

Beverly Hills 90210

Jamie Walters ble verdenskjent i serien «Beverly Hills 90210», som karakteren Ray Pruit, kjæresten til Donna. Karakteren han spilte var en gitarspillende outsider – som gradvis ble mer og mer voldsom. Jamie opplevde stor popularitet, ikke minst fordi han også hadde et par sanger som gjorde det godt på hitlistene rundt om i verden. Da han besøkte Norge ble besøket beskrevet som «Beatles tilstander i Oslo».

Etterhvert trakk Jamie seg ut fra «Beverly Hills 90210» – da rollen han spilte ble så voldelig at selv hans trofaste musikkfans begynte vise ham ryggen. I dag har Jamie trukket seg helt ut av underholdningsindustrien. I stedet har han utdannet seg til brannmann, og jobber i dag ved Los Angeles Fire Dept.

9 1/2 weeks

Mickey Rourke var en av de største skuespillerheltene på 80-tallet, med stor suksess i filmer som 9 1/2 weeks, Angel Heart og Barfly. Rebelske Rourke hadde samtidig store samarbeidsproblemer med de fleste han jobbet med, og levde et svært utsvevende liv utenfor filmsettet.

På begynnelsen av 90-tallet trakk han seg helt vekk fra filmen, for å starte på en boksekarriere. En karriere som på mange måter ble starten på et ti år med nedturer for Rourke. Etter boksekarrieren var Rourke blakk, og ingen ville ha ham i Hollywood.

Det er en følelsesladd Rourke, som forteller om nedturene, hvorfor det gikk som det gikk, og ikke minst om hvordan han klarte å karre seg tilbake.

Rockys svenske motstander

Den svenske kjempen Dolph Lundgren hadde sitt gjennombrudd i Rocky 4 – som den fryktede russiske bokseren Ivan Drako. Siden den gang har han gjort suksess som actionhelt i en rekke filmer. Lundgren forteller Gylne tider-gutta om arbeidet med Rocky, om sitt noe spesielle samboerskap med Grace Jones, om suksessene, nedturene, og om hvorfor forholdet til moderlandet skar seg etter gjennombruddet.

Se «Gylne tider» på TV 2 søndag kl. 21.45.

Se også:

Premiere på «Villdyrlegen» på TV 2 søndag kl. 20.00.

«Master and Commander» på TV 2 Zebra søndag kl. 21.00.