FUNNET DØD: Ti år gamle Zahra Baker ble meldt savnet for over en måned siden. Nå sier politiet i North Carolina i USA at de har funnet hennes levninger nedgravd på flere steder i delstaten. (Foto: AP/Ap)
FUNNET DØD: Ti år gamle Zahra Baker ble meldt savnet for over en måned siden. Nå sier politiet i North Carolina i USA at de har funnet hennes levninger nedgravd på flere steder i delstaten. (Foto: AP/Ap)

Vant over kreften, men nå er Zahra (10) død

Levninger funnet nedgravd etter at jenta har vært savnet i en måned.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ti år gamle Zahra Baker fikk først beinkreft. Så kreft i lungene. Mirakuløst vant hun over begge de aggressive sykdommene.

Men så forsvant hun.

– Alle er knust

Tiåringen ble meldt savnet fra hjemme sitt i North Carolina i USA 9. oktober i år.

Fredag fortalte politiet at levningene av Zahra var funnet.

– Jeg har gruet meg til dette siden tidlig i etterforskningen. Vi har funnet tilstrekkelig fysiske bevis til å tro at vi har funnet Zahra, sier Tom Adkins, politisjef i Hickory i North Carolina, ifølge AP.

– Vi klarte ikke å finne henne i live, og alle som har jobbet med denne saken er knust. I dag sørger samfunnet, delstaten, nasjonen og hele verden.

Det er uklart hva som har skjedd med jenta. Politiet har funnet levninger som de tror stammer fra Zahra på flere steder i et utkantstrøk i North Carolina.

Fikk kreft to ganger

Før Zahra forsvant, var hun gjennom noen svært tøffe år.

Som femåring fikk hun beinkreft. Den venstre foten måtte amputeres, og hun fikk protese, ifølge AP.

Måneder senere oppdaget legene kreftsvulster i lungene. Behandlingen førte til at hun mistet mye av hørselen.

Mot alle odds ble hun frisk. Folk i hjembyen kjente henne som en livlig og glad jente.

– Hun var den mest målbevisste lille jenten jeg har møtt. Hun skulle gjøre alt hun ville, til tross for at hun manglet både bein og hørsel, sier familievennen Kim Wright, ifølge AP.

Stemoren holdes i fengsel

Zahra vokste opp i Australia, men da hun var blitt frisk, flyttet hun med faren til sin nye stemor i North Carolina.

Naboer og slektninger sier at stemoren til tider var voldelig mot jenta. Zahra dukket ofte opp på skolen med blåmerker, ifølge AP.

9. oktober meldte faren henne savnet, men da var det allerede gått flere uker siden noen hadde sett henne. Politiet begynte å tvile på forklaringene som kom fra faren og stemoren.

Kort tid etter ble stemoren arrestert for flere forhold som ikke var relatert til Zahras forsvinning. I hjemmet fant politiet en lapp med krav om løsepenger, som stemoren har innrømmet at hun hadde forfalsket. Stemoren blir fremdeles holdt fengslet.

Fant protesen

Få dager etter at Zahra ble meldt savnet, fant politiet en beinprotese bare kilometer unna huset der jenta bodde. Politiet har matchet serienummeret på protesen med pasientjournaler fra Australia.

3. november fant politiet et bein i Caldwell County i North Carolina med samme DNA-profil som Zahra. Politiet opplyser også at flere levninger er funnet ikke langt unna. Disse skal også stamme fra et barn.

Politiet opplyser at de ikke vet hva som er skjedd med jenta, og at de ikke har utelukket noen mistenkte.