SJEFSFORHANDLER: Saeb Erekat. (Foto: ATEF SAFADI, © EPA)
SJEFSFORHANDLER: Saeb Erekat. (Foto: ATEF SAFADI, © EPA)

Palestinerne ber USA presse Israel hardere

Sjefforhandler Saeb Erekat sier palestinerne ser seg tvunget til å be USA anerkjenne 1967-grensene hvis amerikanerne ikke klarer å overtale Israel til å stanse byggingen av bosetninger.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Dersom USA ikke klarer å få israelerne til å stanse bosetningspolitikken i løpet av denne måneden, vil vårt neste skritt være å be USA anerkjenne en palestinsk stat med grensene fra 1967, sier Erekat.

Palestinerne mener at de om lag 500.000 israelerne som bor i til sammen 120 bosetninger inne på det okkuperte Vestbredden og i Øst-Jerusalem, utgjør en trussel mot en framtidig selvstendig palestinsk stat.

Verdenssamfunnet, inkludert Israels nærmeste allierte USA, mener bosetningene er ulovlige. Likevel har aktiviteten i bosetningene økt under hver eneste israelske regjering siden okkupasjonen begynte i juni 1967.

– Dersom ikke USA klarer å få slutt på byggingen av nye bosetninger, vil palestinerne søke FN om å bli tatt opp som fullverdig medlem som Den palestinske stat, med grensene fra 1967, sa Erekat under en konferanse i Marokko fredag. (©NTB)