Knut Olav Rindarøy takler RBKs Per Ciljan Skjelbred (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
Knut Olav Rindarøy takler RBKs Per Ciljan Skjelbred (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)

Supporterne avviser Tippeliga-boikott

– Men vi er ikke fornøyde, sier Norsk Supporterallianse.

Norges Fotballforbund (NFF) har bestemt at neste års seriestart i Tippeligaen skal spilles 19. og 20. mars, mens siste serierunde sparkes i gang 27. november.

Tidligere i høst ble det kjent at NFF planla seriestart allerede 12. mars, noe som fikk Norsk Supporterallianse til å vurdere boikott av åpningsrunden.

– Ikke fornøyde
Nå avviser de at det blir noen reaksjoner.

– Det er ikke noe alternativ med boikott. Den terminlisten som foreligger nå er det beste alternativet vi kunne fått med de premissene som finnes. Vi er ikke fornøyde. Men så lenge det er 16 lag i Tippeligaen vil alternativet bli flere midtukekamper, noe som er uheldig for norsk fotball, sier talsmann for Norsk Supporterallianse, Audun Kjelstrup, til TV 2 Sporten.

Og legger til:

– Det kunne også vært mye verre hvis seriestarten hadde blitt lagt til 12. mars. Men vi bekymret. Seriestarten legges til helgen før verdenscupavslutningen på ski og vi frykter publikumssvikt. Dette er ikke sunt for norsk fotball.

– Nå har NFF prøvd å avvikle serien med 16 lag i de øverste divisjonene i noen sesonger. I lys av den debatten som har vært i media de siste dagene, er det kanskje grunn til å sette spørsmålstegn til om denne ordningen er optimal både økonomisk og sportslig? Spør Kjelstrup.

Frykter ikke for cupfinalehelgen
Som følge av den nye terminlisten vil neste års cupfinale spilles én uke tidligere enn i år. Det betyr at det vil bli spilt to serierunder og en landskamp etter cupfinalen i 2011.

Norsk Supporterallianse frykter ikke nødvendigvis at norsk fotballs festhelg vil forringes noe av den grunn.

– Cupfinalen er en festdag og skal være en festdag. Det gjenstår å se om det blir en nedtur å spille den før serien er over.

– Men jeg tenker heller at vi må bruke anledningen til å lage en fotballfest ut av siste serierunde også. En fest for alle klubbene og ikke bare de to som spiller cupfinalen, sier Kjelstrup.