Regjeringen vedtar «verdighetsgaranti» i eldreomsorgen

Forskriftene for en verdig eldreomsorg ble vedtatt av regjeringen fredag. Krf og Venstre tar æren.

GIR VERDIGHETSGARANTI: Statsminister Jens Stoltenberg sammen med helse  og omsorgsminister Anne Grete Strøm Erichsen presenterte nye helselover og grunnlaget for ny nasjonal helse  og omsorgsplan under en seanse på Sofienbergsenteret i Oslo mandag. Fredag ble «verdighetsgarantien» vedtatt. (Foto: Holm, Morten)
GIR VERDIGHETSGARANTI: Statsminister Jens Stoltenberg sammen med helse og omsorgsminister Anne Grete Strøm Erichsen presenterte nye helselover og grunnlaget for ny nasjonal helse og omsorgsplan under en seanse på Sofienbergsenteret i Oslo mandag. Fredag ble «verdighetsgarantien» vedtatt. (Foto: Holm, Morten)

- Sammen med styrket kommuneøkonomi og en bedre tilskuddsordning til sykehjem og omsorgsboliger, er garantien et viktig bidrag i regjeringens arbeid for å en bedre eldreomsorg, sier statsminister Jens Stoltenberg. Forskriften som er vedtatt i dag har hjemmel i kommunehelesetjenesteloven og sosialtjenesteloven, og kalles «Verdighetsgarantien». LES OGSÅ: Nå kommer eldremilliarden fra Stoltenberg - Full re

Mer innhold fra TV 2