Harry Potter-feber i London

Tusenvis av skrikende fans flokket seg rundt den røde løperen på Leicester Square i London torsdag kveld for å få et glimt av stjernene. Den gjeve anledningen var verdenspremieren på den nye Harry Potter-filmen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Filmen har fått tittelen «Harry Potter and the Deathly Hallows: Part One» og er den første av to filmer som bygger på den sjuende og siste boka i J.K. Rowlings bokserie om Harry Potter og vennene hans.

Til stede under verdenspremieren var alle de tre hovedrolleinnehaverne, Daniel Radcliffe (21), Emma Watson (20) og Rupert Grint (22), som spiller henholdsvis Harry Potter, Hermine Grang og Ronny Wiltersen.

- Jeg er en stor fan. Jeg har faktisk en Harry Potter-tatovering, som jeg har vist til en god del av skuespillerne. Jeg elsker Harry Potter. Jeg elsker bøkene, jeg elsker filmene, jeg elsker skuespillerne, sa Robert Conner, som hadde sikret seg en plass helt opptil den røde løperen etter å ha overnattet på stedet i telt.

På plass var også 17 år gamle Dora al-Saadi fra Sverige.

- Det er Harry Potter. Det er alt. I bunn og grunn har det formet livene våre, sa hun mens hun ventet på stjernene. (©NTB)