Tilstår fire nye overgrep i Oslo og Bærum

En 23 år gammel barnehageansatt har under en befaring med politiet tilstått fire nye overgrep mot barn i Oslo og Bærum.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ugjerningene fant sted i siste halvdel av august da mange barn ble antastet eller befølt av en mann på skoleveien eller på skolene de går på i Bærum og på vestkanten i Oslo. Mannen skapte frykt blant barn og voksne.

Mannen ble pågrepet 9. oktober på Lambertseter i Oslo etter å ha forgrepet seg på to mindreårige jenter. Han innrømmet umiddelbart forholdene og seinere erkjente han flere overgrep, men husket ikke hvor de skjedde.

– Siktede er ikke så godt kjent i området. Derfor tok vi ham i forrige uke med på en befaring på aktuelle steder. Det medførte at han erkjente fire forhold til: To i Bærum og to i Oslo, sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby i Oslo politidistrikt til Aftenposten.no.

Ett av de nylig tilståtte overgrepene skal ha skjedd ved Eiksmarka skole i Bærum. De to andre på Grindbakken og Huseby skoler i Oslo.

– Med de to på Lambertseter er vi nå oppe i seks forhold. Siktelsen er ikke utvidet ennå, siden vi ikke formelt har fått overført sakene fra Asker og Bærum politidistrikt, sier Hjort Kraby.

Han sier siktede er mistenkt for i overkant av ti overgrep totalt. Han vil sannsynligvis bli tatt med på flere befaringsrunder. (©NTB)