ffk
ffk

Fredrikstad skjelver før møtet med Løvene

Langt fra bare heder og ære står på spill når Fredrikstad møter Løv-Ham til kvalik-duell. 20 millioner kroner er forskjellen på tippeliga og adeccoliga for rødbuksene.

Fredrikstad (TV 2 Sporten): Det er en spent stemning på Fredrikstad Stadion. De gamle heltene som spilte i Fredrikstad da «alt var så mye bedre», biter negler før kvalikkampen på fredag.

- For å være ærlig er det kvalik-greiene noe dritt, for det tar på nervene. Det er ikke bra for gamle folk. Så jeg tror jeg holder meg vekk til fredagen, sier Per «Snæbbus» Kristoffersen, en av Fredrikstads største helter fra 60-tallet.

- Hele klubben er nervøs, hele byen er nervøs, legger Kjell Andreassen til.

Krig på banen
Fredrikstads gamle helter møtes på stadion hver onsdag for å snakke om fotball og for å mimre. Drømmen er Sarpsborg og Fredrikstad i samme divisjon og de gamle, gode naboduellene.

- Det var kjempeartige kamper på 60-tallet, sier Andreassen.

- Vi var "kameratær" etter kamp, men på banen, da var det krig, sier Snæbbus.

Spillerne merker presset godt. De vet at 20 millioner kroner vil være forskjellen på Tippeliga- og Adeccoligaspill for FFK, og at mange vil spille for å beholde jobbene sine.

- Vi risikerer mye
Fredrikstad vil ikke ha råd til å beholde samme stallen som i dag dersom de feiler i kvaliken. Norges Fotballforbund har flyttet Fredrikstad over i økonomiklasse rød. Noe som betyr at Fredrikstad er under oppsyn og kan risikere poengtrekk dersom økonomien ikke bedres.

Vi vet at vi risikerer mye nå. Mange jobber, mye glede blant folk på gata og mange andre ting for vår fremtid

- Fredrikstad går i minus som veldig mange andre klubber, og selvfølgelig: Vi er klar over situasjonen, men det må være det sportslige som må være i fokus hos oss nå ellers går det galt, sier Fredrikstad-veteran, Hans Erik Ramberg.

- Vi vet at vi risikerer mye nå. Mange jobber, mye glede blant folk på gata og mange andre ting for vår fremtid, sier FFK-spiller, Celso Borges.

Målet til Fredrikstad var å rykke direkte opp etter det skuffende nedrykket i fjor og tap i kvalikkampen mot nabo, Sarpsborg 08. Nå har de blå fra nabobyen rykket direkte opp med mindre midler, færre spillere med tippeligaerfaring og uten pengesterke investorer i ryggen. Det svir for Fredrikstad-fansen.

- Fredrikstad er en by der opinionen er veldig sterk, men jeg pleier å si at det er bedre med engasjement enn likegyldighet, sier sportssjef Joachim Jonsson.

- Spillet på banen avgjør
- Jeg hører noen prater om budsjetter, men nå er det ikke sånn at det er de som har best stadion som rykker opp. Sånn fungerer ikke fotballen. Det er spillet på banen som avgjør og når vi er der vi er så har vi ikke gjort det bra nok. Nå har vi fått en ny sjanse og den skal vi ta godt vare på, sier Fredrikdtad-trener, Tom Freddy Aune.

Dersom Fredrikstad vinner oppgjøret mot Løv-Ham venter to tøffe oppgjør mot vinneren av Hønefoss-Ranheim, 21. og 25.november. Da må det sterke saker til for å komme seg gjennom spenningen.

- Jeg får ta et par tynne så jeg holder nervene i sjakk, sier Per «Snæbbus» Kristoffersen