Marit Bjørgen (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)
Marit Bjørgen (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)

Bjørgen er blitt syk: - Jeg tar ingen sjanser

Marit Bjørgen er isolert fra de andre løperne på grunn av sykdom. Hun går glipp av fredagens renn på Beitostølen.

Beitostølen/Bergen (TV 2 Sporten): Hun stilte på torsdagens pressemøte, men droppet individuelle intervjuer der.

- Jeg føler meg ti år eldre i hodet, og har lært mye de siste årene. Men jeg jobber fremdeles med den mentale biten. Jeg føler jeg har kontroll på det meste selv, og føler meg sterkere i hodet og har enda mer erfaringer.

- Jeg har hørt at ryktene allerede har gått. Men jeg, jeg våknet opp i dag tidlig og var litt syk. Ikke så veldig syk, men syk nok til å være langrennsløper, fortalte Bjørgen pressen.

Tar ingen sjanser
Hun droppet torsdagens trening og står også over fredagens renn. Først senere blir det klart om hun kan delta i noen av de andre konkurransene på Beitostølen.

- Jeg hviler i dag, og frykter nok at løpet på fredag er ute. Jeg får se på søndag, men tar ingen sjanser. Jeg kommer til ikke til å ta noen sjanser her på Beitostølen, og satser heller på å komme meg på V-cupåpningen i Sverige neste uke, fortalte hun.

Bjørgen mener hun har fått forberedt seg til årets sesong på en god måte.

- Det har vært en veldig god vår og sommer, med mye god trening. Jeg har ikke gjort så mange forandringer fra i fjor. Jeg har fulgt det samme opplegget siden det fungerte veldig bra, sa Bjørgen, som ikke er helt ferdig med forberedelsene.

- Jeg kan fremdeles ta noen steg på den tekniske biten, men det får jeg først svaret på når jeg får skiene under beina, sa han.

- Men de største stegene har jeg tatt i skøyteteknikk. Jeg har fått det veldig godt til på rulleski, så får vi se om vi får det ut i konkurranse, fortsatte Bjørgen.

- Bedre mentalt
Bjørgen føler seg ikke helt sikker på å lykkes.

- Jeg føler meg ti år eldre i hodet, og har lært mye de siste årene. Men jeg jobber fremdeles med den mentale biten. Jeg føler jeg har kontroll på det meste selv, og føler meg sterkere i hodet og har enda mer erfaringer, fortalte hun TV 2 Sporten.

Sesongen i fjor har imidlertid gjort Bjørgen optimistisk.

- Ting går lettere når man har hatt suksess. Med tanke på den sesongen jeg hadde i fjor, så har ting gått lettere på trening, fremfor når det har gått tyngre, sa Bjørgen.

Marit Bjørgen (Foto: Hansen, Alf Ove/Scanpix)
Marit Bjørgen (Foto: Hansen, Alf Ove/Scanpix)

Dropper Tour de Ski
Bjørgen bekrefter at hun dropper årets Tour de Ski.

- Målet mitt er VM på hjemmebane, der jeg vil ta VM-gull. Jeg gleder meg enormt. Jeg vil ha fokus på det hele sesongen, og være i god form i slutten februar, sa Bjørgen - men nektet å si hvor mange gull hun får i Kollen.

- Jeg dropper Tour de Ski, men vil gå de fleste renn i verdenscupen og vil være i toppen der, konstaterte Bjørgen.

Fredag gås det 10 kilometer fri teknikk for kvinnene, mens mennene går 15 kilometer. Lørdag er det sprintrenn, og søndag arrangeres det 10 kilometer klassisk for kvinner og 15 kilometer for menn.