Tilliten størst til avgått S-politiker

Av toppene i Socialdemokraterna er det tidligere justisminister Thomas Bodström som har størst tillit hos det svenske folket, til tross for at han ikke lenger sitter i riksdagen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Først på tredjeplass i Aftonbladets måling kommer nåværende partileder Mona Sahlin, som i går ba hele partiledelsen om å stille sine plasser til disposisjon etter valgnederlaget i høst.

For ifølge Aftonbladets måling sier 23 prosent av de spurte at de har størst tillit til Thomas Bodström. Det til tross for at han nylig forlot politikken og flyttet til USA.

Nesten like mange oppgir at de ikke har tillit til noen av toppene i partiet, 21 prosent. Deretter kommer Sahlin med støtte fra 18 prosent av de spurte. Det får hun dagen etter at hun ba om at en valgkommisjon med frie tøyler til å sette ledernes tillit på prøve, skulle opprettes.

- De som har tillit, blir valgt, og de som ikke har tillit, blir ikke valgt, sa Mona Sahlin, som presiserte at hun ikke har tenkt å gå av som partileder.

Professor i statsvitenskap, Ulf Bjereld, tror det er usannsynlig at Socialdemokraterna vil gå til valg med en partileder som ikke sitter i riksdagen. (©NTB)