Tetlagene snublet i Skottland

Den suverene tetduoen i skotsk fotball, Celtic og Rangers, gikk på hvert sitt tap da den 12. serierunden ble unnagjort onsdag.

OLD FIRM:Det nærmer seg storoppgjøret mellom Rangers og Celtic. (Foto: DAVID MOIR/REUTERS)

Fram til onsdag hadde ingen av de ti andre lagene i skotsk eliteserie greid å slå Rangers eller Celtic denne sesongen. En uavgjort på 20 forsøk var alt «røkla» hadde greid.

Det mest sjokkerende tapet var det serieleder Rangers som gikk på. De tapte 0-3 hjemme for Hibernian. Laget fra Edinburgh lå tredje sist foran onsdagens kamper.

Etter to tidlige mål i 1. omgang ved Liam Miller (6) og John Rankin (19) holdt gjestene unna for de vanligvis hjemmesikre Rangers resten av kampen. Francis Dickoh avsluttet scoringene kvarteret før slutt.

Glasgow-nabo og erkerival Celtic tapte 0-2 borte for Hearts i Edinburgh.

Ian Black (29) og David Templeton (58) sto for målene, mens Celtics Joe Ledley fikk en tidlig marsjordre i 2. omgang.