Den mistenkte for Malmö skuddene, Peter Mangs, i forhørsretten i går. (Foto: Stein Akre)
Den mistenkte for Malmö skuddene, Peter Mangs, i forhørsretten i går. (Foto: Stein Akre)

Malmö: Politiet undersøker storesøsterens død

Svensk politi undersøker familieforholdene til siktede Peter Mangs (38) for å se om hevn kan være et motiv bak Malmö-skuddene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

38-årige Peter Mangs ble tirsdag varetektsfengslet, siktet for drapet på Trez West Persson, og drapsforsøk på fem andre innbyggere i Malmö. Malmö tingsrätt mente det er fare for bevisforspillelse og gjentakelse.

Han er også mistenkt for to drap som fant sted i 2003.

Rystet over søsterens brå død

Peter Mangs storesøster døde brått da han var i tenårene. Ifølge både faren og broren til den siktede 38-åringen, gikk dette veldig hardt inn på ham.

– Det har vært et kolossalt slag for ham selv. Hans eneste virkelige venn gikk bort. Dette kunne ha vært en utløsende faktor for Aspergers, spekulerer 38-åringens far.

Politiet vil nå gå grundig gjennom storesøsterens liv og omstendighetene rundt hennes død, for å se om det kan ha påvirket mannen, skriver avisen Expressen.

– Vi kommer til å ta en titt på det. Det blir en del av utredningen om de lovbruddene han mistenkes for, opplyser operativ leder for kriminalpolitiet i Skåne, Börje Sjöholm, til Expressen.

Les også: Pappa til Malmö-pågrepet: – Han var redd innvandrere skulle oversvømme Sverige

«Ensom, trist og spesiell»

Når det gjelder tekniske spor, holder svensk politi kortene tett til brystet. Men ifølge avisen Expressen er minst én av pistolene som den siktede 38-åringen i Malmö eier, brukt i flere av skyteepisodene i byen.

Les også: Våpen knytter Malmö-pågrepet til skytingen

Gjerningsmannens skytetokter har skapt stor frykt blant innbyggerne i Malmö etter at tilsynelatende tilfeldige personer har blitt beskutt. Nesten alle har vært innvandrere, og flere av skyteepisodene har skjedd etter mørkets frembrudd.

Både pappaen og broren til Mangs er sjokkerte over hendelsene i Malmö. Gamle klassekamerater fra videregående beskriver ham som «ensom, trist og spesiell»

Mangs skal ha flere kontoer på ulike diskusjonsforum. På en av dem diskuterer han den postapokalyptiske filmen «I am Legend» ifølge Expressen. Der skal han ha kommentert på denne måten:

– Haha, alle eklinger er hvite, og den svarte vitenskapsmannen redder verden fra hvit hat mot et multikulturelt samvelde. Ren propaganda. Fuck the New World Order!