elin_live_copmbo (Foto: TV 2)
elin_live_copmbo (Foto: TV 2)

Her blir TV 2-reporteren stoppet på direkten

Direktesendt fargefjernsyn eller ikke - hvis sikkerhetsvakten tror du filmer uten tillatelse blir du sendt bort. Se video.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

TV 2 Nyhetenes USA-reporter Elin Sørsdahl har blitt avbrutt på direkten før. Da Thorbjørn Jagland var innlagt på sykehus i 2002 rapporterte hun direkte fra Rikshospitalet i Oslo.

Inn fra sidelinjen kom NRK-komiker Bård Tufte Johansen, kuppet hele direkterapporten hennes og skapte en snakkis som varte i flere uker. Likevel - i USA er avbruddene langt hyppigere.

Strengt i USA

– Det er andre gang på kort tid jeg har fått en direktesending avbrutt av sikkerhetsvakter. Forrige gang var under valget i Washington. Det er et generelt problem i USA. Det er strenge regler og en aggressiv sikkerhetsbransje som skal forsvare sin eksistens, sier Elin Sørsdahl til TV2.no.

2002: Bård Tufte Johansen bryter inn i Elin Sørsdahls direkterapport fra Rikshospitalet. (Foto: TV 2)
2002: Bård Tufte Johansen bryter inn i Elin Sørsdahls direkterapport fra Rikshospitalet. (Foto: TV 2)

Under en liverapport på TV 2 Nyhetskanalen om tidligere president George W. Bushs selvbiografi ble hun tirsdag avbrutt av en sikkerhetsvakt, som mente hun ikke hadde tillatelse til å filme ved parkeringsplassen hvor hun hadde tatt oppstilling. Sammen med en fotograf er hun i Baltimore for å lage en annen reportasje, og hadde tillatelsen til å filme på plass.

Se innslaget øverst i artikkelen

Nyhetsankeret lo

Men dette fikk verken hun eller fotografen formidlet til den store muskelbunten av en sikkerhetsvakt som avbrøt henne i direkterapporten, før liveinnslaget brått var over. I bakgrunnen kunne seerne høre nyhetsanker Morten Sandøy humre over opptrinnet som utspilte seg på andre siden av Atlanteren.

– I Skandinavia er det jo uproblematisk å filme. I Frankrike og Tyskland er det litt strengere, men i TVs hjemland er det enda strengere, sier hun.

– Kyllinger er mer sjarmerende

– Jeg gjør jo mange direktesendinger og ikke alle går etter planen. Det å gå live på TV er ikke verdens viktigste sak, men man vil gjerne jobbe uforstyrret, sier Elin Sørsdahl.

– Det minnet nesten om kyllingmannen?

– Jeg synes kyllinger er mer sjarmerende enn sikkerhetsvakter, kommenterer Sørsdahl.