MØTTES I RETTEN: Fra venstre: Magnus Stangeland, Stangelands forsvarerSvein Aage Valen og Anders Talleraas. (Foto: Roald, Berit/Scanpix)
MØTTES I RETTEN: Fra venstre: Magnus Stangeland, Stangelands forsvarerSvein Aage Valen og Anders Talleraas. (Foto: Roald, Berit/Scanpix)

I Tabloid: Stortingspensjonister på tiltalebenken

To tidligere topppolitikere er tiltalt for grovt uaktsomt bedrageri på til sammen over tre millioner kroner. Hva kan følgene bli for de to pensjonerte stortingsmennene, spør Tabloid tirsdag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Begge de tidligere stortingsrepresentantene, Anders Talleraas (H) og Magnus Stangeland (Sp), erklærte seg ikke straffskyldige da saken mot dem startet tirsdag formiddag.

– Jeg er kommet til Oslo for å forsvare meg. Det skal bli godt å komme i gang nå og å få dette overstått, sa Magnus Stangeland da han gikk inn i retten.

Manglende kontroll

– Pensjonsordningen for stortingsrepresentantene var basert på tillit. Det fantes ingen kontroll, og pensjonistene hadde heller ikke plikt til å opplyse om inntekter i tillegg til pensjonen, sa aktor Elisabeth Roscher fra Økokrim i sitt inledningsforedrag.

Hun sa videre at påtalemakten legger til grunn at det likevel må foreligge en generell opplysningsplikt for de to pensjonerte stortingsrepresentantene.

Pensjonsdebatt

Til programleder Rune Kjos i Tabloid på TV2 Nyhetskanalen kommer politisk kommentator Hege Ullstein i Dagsavisen og TV2 politiske redaktør Stein Kåre Kristiansen for å debattere den oppsiktsvekkende saken.

I Tabloid blir det også debatt med stortinsgrepresentantene Marianne Aasen (Ap) og Trine Skei Grand (V) om det skal opprettes imamskoler i Norge.

Se Tabloid på TV2 Nyhetskanalen kl. 18.55 og kl. 20.30.