KLAR FOR MOLDE: Ole Gunnar Solskjær signerer kontrakten.  (Foto: Junge, Heiko/Scanpix)
KLAR FOR MOLDE: Ole Gunnar Solskjær signerer kontrakten. (Foto: Junge, Heiko/Scanpix)

Her er Solskjær-pressemeldingen

Les hele pressemeldingen om Gunnar Solskjærs retur til Molde.

Ole Gunnar Solskjær er ansatt som manager i Molde Fotballklubb. Mark Dempsey går inn som førstelagstrener, og Richard Hartis blir keepertrener. Trioen med erfaring og kompetanse fra Manchester United, er på plass på Aker Stadion i Molde fra 10/1-2011.

Jeg kommer hjem for å være med på teamet som skal videreutvikle klubben. Molde FK har gjennom tidene hatt en strøm av unge spillere som har formet Molde FK og norsk fotball. Dette skal vi fortsatt satse på, sier Ole Gunnar Solskjær.

Solskjær signerer avtalen med Molde FK i dag, og ankom Aker Stadion sammen de to nye trenerne Mark Dempsey og Richard Hartis.

Dette er en drømmejobb. Jeg har diskutert min videre karrierevei med Sir Alex Ferguson i Manchester United, og hans råd er klart og tydelig: Du skal velge en klubb med eiere, styremedlemmer og mennesker som du har lyst til å samarbeide med. Valget var derfor enkelt, og familien ønsker det samme. Vi skal bo i Kristiansund, og jeg pendler til Molde, sier Solskjær.

I en kommentar sier Sir Alex Ferguson;

“Ole har hatt en god introduksjon til sin trenerkarriere. Jeg mener at hans fantastiske fotballkarriere ga han et godt grunnlag til å gå inn i treneryrket, og at dette er det rette tidspunktet for Ole til å ta sin første jobb som Manager. Ole vil gjøre det godt i Molde og vi ønsker han alt det beste for fremtiden”, sier Ferguson.

For Molde FK er dette en gledens dag foran klubbens 100 årsjubileum i 2011.

Ole Gunnar kunne velge og vrake i spennende trenerjobber, men valgte å bli manager i Molde FK. Uwe Rösler, Gunnar Halle og spillerne har i høst vist at det bor mye bra i laget. Uwe kom inn i en kritisk fase, og fortjener en stor takk. Han frigjorde energi i laget og klubben, og gjorde valget til Solskjær enklere, sier styreleder Erik Berg i Molde FK.

Ole Gunnar Solskjær vil få en årslønn på 2,4 millioner kroner som manager i Molde FK. Solskjær har også inngått en avtale med Aker ASA. Avtalen gir Aker rettigheter til å benytte Ole Gunnar Solskjær’s navn og bilde i markedsføring, og forbundet med foredrag i arbeidet med å videreutvikle prestasjonskulturen i Aker. Avtalen gir Solskjær en årlig godtgjørelse på 2 millioner kroner fra 2011.

Molde Fotball as er et datterselskap av det børsnoterte investeringsselskapet Aker ASA. De siste årene har Aker brukt rundt 20 millioner kroner per år på Molde Fotball. Dette er også den økonomiske rammen for 2011, inkludert Akers samarbeidsavtale med Ole Gunnar Solskjær.

Dette er en stor dag for Molde FK og regionen. Ole Gunnar Solskjær har vokst opp i lokal- og fotballmiljøet i Kristiansund og Molde. Han har blomstret ute, og kommer tilbake for å bidra til vekst og fornyelse i klubben. Ole Gunnar har lært av de beste. Nå skal vi lære av ham. Ole Gunnar er en rollemodell, leder og inspirator. Ole Gunnar kommer til en klubb med lange tradisjoner og mye kompetanse å bygge videre på, sier Kjell Inge Røkke, styreleder i Aker ASA.

- Dette skylder jeg Kjell Inge Røkke, sier Solskjær og fortsetter:

- Uten Kjell Inges stå-på-vilje ville det kanskje ikke blitt noen karriere for meg i Manchester United. I Molde har Kjell Inge og Aker skapt et stort engasjement i hele regionen rundt Molde FK. Etter 15 år i Manchester ser jeg frem til å komme hjem til Molde FKs jubileum.