Erik Andersen fremsto som en angrende synder i Follo tingrett tirsdag.  (Foto: Lars Slettebø)
Erik Andersen fremsto som en angrende synder i Follo tingrett tirsdag. (Foto: Lars Slettebø)

Erik Andersen (58) nektet skyld på nytt i lommemannsaken

58-åringen nektet skyld på nytt for de groveste punktene i tiltalen da ankebehandlingen av lommemannsaken startet i Borgarting lagmannsrett tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den omfattende saken er endelig avgjort for 63 av de 66 barna som opprinnelig var berørt i den omfattende lommemannsaken.

Nekter straffskyld

Andersen har anket over de mest alvorlige punktene som dreier seg om voldtekt av barn under ti og 14 år. Han har også anket straffen på ni års forvaring fra Follo tingrett i juni.

Les også:– Barna forstår ikke hvorfor de må forklare seg på nytt

Da formalitetene med å utnevne jury og kontrollere habiliteten til deltakerne i den fem uker lange ankesaken var unnagjort, ble den sterkt reduserte tiltalen lest opp i retten. Andersen svarte klart nei på spørsmålene om han erkjente straffskyld for overgrep som skjedde i 1999, 2002 og i 2005.

Formaning til retten: – Døm det dere ser

– Dette er en type sak som gjerne vekker følelser hos folk, men dere skal dømme etter hva dere ser her i retten, sa statsadvokat Per Egil Volledal til juryen.

Både han og lagmann Nils Ihlen Ramm understreket flere ganger at rettens medlemmer måtte se bort fra hva de tidligere har lest om lommemannsaken, og at de heller ikke må diskutere saken med familiemedlemmer, venner eller journalister mens ankesaken pågår.

Les alt om saken her.

(©NTB)