ETTERFORSKER DRAP: Politiet har satt igang drapsetterforsking etter at en mann ble funnet død ved denne boligen i Flekkefjord.  (Foto: Erik Thime, Avisen Agder )
ETTERFORSKER DRAP: Politiet har satt igang drapsetterforsking etter at en mann ble funnet død ved denne boligen i Flekkefjord. (Foto: Erik Thime, Avisen Agder )

Kommunen blir gransket etter Flekkefjord-drap

Fylkeslegen i Rogaland vil starte gransking av Flekkefjord kommune etter drapet på en 64 år gammel mann mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

64-åringen bodde i en kommunal omsorgsbolig for mennesker med psykiske problemer og ble funnet død like innenfor døren i leiligheten sin.

En 55 år gammel kvinne som også bor i samme boligkompleks, er pågrepet og siktet for forsettlig drap.

Kom med drapstrusler i forrige uke

Fylkeslegen i Rogaland vil nå granske kommunen for å undersøke om kvinnen er gitt tilstrekkelig med oppfølging i forkant av drapet.

Ifølge Fædrelandsvennen skal kvinnen så sent som for en uke siden ha fortalt at hun kom til å ta livet av noen snart.

– Hun mistrivdes i omsorgsboligen som hun flyttet inn i forrige mandag og hun beskrev rommet sitt som en fengselscelle, sier Svein Bjørnli til avisen.

– Truende mot ansatte

Bjørnli er en nær bekjent av kvinnen og sier han flere ganger advarte helsevesenet mot kvinnen. Gjentatte ganger ba han om at hun måtte følges bedre opp.

Kvinnen skal ha oppført seg truende mot ansatte ved omsorgsboligen ved flere anledninger.

Fylkeslege Kristian Hagestad i Vest-Agder bekrefter at de har hatt flere saker rundt kvinnen oppe til vurdering og at fylkeslegen har gitt Flekkefjord kommune flere pålegg rundt henne.

Siden fylkeslegen og Helsetilsynet i Vest-Agder allerede har vært inne og vurdert kvinnens tilstand tidligere, er det nå besluttet at det er fylkeslegen i nabofylket Rogaland som skal undersøke saken videre.

FRAKTES VEKK: En mann ble funnet død ved dette huset i  Flekkefjord sentrum mandag morgen. (Foto: Trond Solvang)
FRAKTES VEKK: En mann ble funnet død ved dette huset i Flekkefjord sentrum mandag morgen. (Foto: Trond Solvang)

Tvangsinnlagt ved psykiatrisk avdeling

Kvinnen ble mandag ettermiddag tvangsinnlagt ved psykiatrisk avdeling ved Sørlandet sykehus og blir ikke fremstilt for varetektsfengsling tirsdag.

– Denne kvinnen er for syk til å sitte i fengsel, så det blir ingen fremstilling for retten i dag, sier politiførstebetjent Øystein Grytten ved Flekkefjord politistasjon til TV 2 Nyhetene.

– Vi vil vurdere tilstanden hennes forløpende, men slik det ser ut nå, trenger hun behandling av helsevesenet, sier Grytten.

Har ikke avgitt forklaring

Den 55 år gamle drapssiktede kvinnen ble pågrepet utenfor boligen der drapet skjedde rundt én time etter at offeret ble funnet.

Arrestasjonen gikk rolig for seg, opplyser politiadvokat Helle Rue ved Flekkefjord politistasjon til TV 2 Nyhetene.

– Hun har foreløpig ikke avgitt noen formell forklaring så vi vet ennå ikke om hun erkjenner straffskyld, sier Rue.