Alberto Contador (Foto: Bob Edme/Ap)
Alberto Contador (Foto: Bob Edme/Ap)

UCI åpner sak mot Alberto Contador

Risikerer to års utestengelse fra sykkelsporten.

Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) bekrefter at det starter sak mot Alberto Contador etter at han avga en positiv dopingprøve.

Contador som vant Tour de France etter en tøff kamp mot luxembourgeren Andy Schleck i sommer, avga en positiv dopingprøve under årets Tour. Resultatet av prøven som inneholdt stoffet clenbuterol, ble kjent i slutten av september.

Dersom Contador blir funnet skyldig i å ha dopet seg, risikerer han to års utestengelse fra sykkelsporten. Spanieren har truet med å legge opp dersom det skulle skje. En positiv dom vil også medføre at han mister seieren i Touren i år, et ritt han også vant i 2007 og 2009.

UCI bekrefter nå at det kommer til å bli Det spanske sykkelforbundet som får i oppgave å undersøke om det er grunnlag for å gå videre med denne saken som fikk svært stor oppmerksomhet da den ble kjent.

Contador har vært midlertidig utestengt av det internasjonale forbundet etter at den positive prøven ble offentliggjort, men Contador har ikke innrømmet å ha gjort noe galt.

Han har forklart at han kan ha fått i seg dette forbudte stoffet etter å ha spist forurenset mat, mens skeptikerne til den teorien mener han kan ha fått dette stoffet i seg via overføringer av sitt eget blod. (©NTB)