FRAKTES VEKK: En mann ble funnet død ved dette huset i  Flekkefjord sentrum mandag morgen. (Foto: Trond Solvang)
FRAKTES VEKK: En mann ble funnet død ved dette huset i Flekkefjord sentrum mandag morgen. (Foto: Trond Solvang)

Drapssiktet kvinne trolig psykisk syk

En 55 år gammel kvinne som er siktet for å ha drept en 64 år gammel mann i Flekkefjord mandag morgen, er trolig psykisk syk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På en pressekonferanse i Flekkefjord mandag ettermiddag kom det frem at den siktede kvinnen vil bli fremstilt for lege i Kristiansand.

Politiet vil at det skal vurderes om kvinnen er strafferettslig tilregnelig. Både offeret og den siktede kvinnen bodde i samme omsorgsbolig for psykisk syke, men i hver sin leilighet.

Kjent for politiet

Politiet fikk melding om drapet rundt klokken 07.30 mandag morgen og offeret ble funnet like innenfor inngangsdøren. Kvinnen ble kort tid senere pågrepet på utsiden av huset. Kvinnen var rolig da politiet kom.

AVSPERRET: Politifolk finkjemmer området hvor den døde mannen ble funnet. (Foto: Trond Solvang)
AVSPERRET: Politifolk finkjemmer området hvor den døde mannen ble funnet. (Foto: Trond Solvang)

Det 64 år gamle offeret skal ha bodd i boligkomplekset i lengre tid mens kvinnen kun skal ha bodd der i en kort periode. Den 55 år gamle kvinnen er kjent av politiet fra før, men hun har ingen fengselsstraffer bak seg.

Trolig ingen vitner

Dersom kvinnen er strafferettslig tilregnelig, vil hun bli fremstilt for varetektsfengsling enten tirsdag eller onsdag. Dersom legene mener hun er psykisk syk, vil hun bli tatt hånd om av helsevesenet. Kvinnen ble mandag ettermiddag innlagt på psykiatrisk avdeling, melder NRK.

Politiet vil foreta en rekke avhør de nærmeste dagene, men så langt så er det ingenting som tyder på at det er noen som har sett selve drapet.

Slått i hodet

Politiet ønsker ikke å si hvordan offeret ble drept, men det kan ha skjedd ved hjelp av gjentatte slag mot hodet.

Verken offeret eller den siktede kvinnen har egne barn.