TØFFING: Brett Favre spilte med to brudd i foten. (Foto: ADAM HUNGER/Reuters)
TØFFING: Brett Favre spilte med to brudd i foten. (Foto: ADAM HUNGER/Reuters)

Favre-magi berget Vikings

Da alle trodde Brett Favre var ferdig, svingte han tryllestaven igjen og berget Minnesota Vikings fra et ydmykende tap i NFL.

Forrige helg holdt 41-åringen liv i sin rekordlange rekke av kamper fra start ved å spille med flere brudd i foten. Han måtte bæres blødende ut etter en knallhard takling mot hodet. Vikings tapte, og det ble ikke bare hvisket at Favre var ferdig.

Søndag satte han sjokkerende nok personlig rekord med 446 pasningsyards da Vikings slo Arizona Cardinals 27-24 etter forlengning. Favre vendte for 46. gang i karrieren til seier etter å ha ligget under i siste periode.

Med mindre enn fem minutter igjen å spille ledet Cardinals med 14 poeng, og publikum krevde Vikings-trener Brad Childress' hode på et fat. Så startet Favre sitt show. To raske touchdown senere, så var det klart for forlengning. Der sparket Ryan Longwell vinnerpoengene.

- Jeg tror det var et øyeblikk hvor alle på stadion var overbevist om at dette ville ende dårlig, men vi ga aldri opp, sa Favre etter kampen.

Med tap ville sluttspillhåpet vært ute. Nå har laget iallfall tre seirer på åtte kamper. Favre berget trolig både jobben til Childress og sin egen status som førstevalg. (©NTB)