Kia Sportage
Kia Sportage

Så billig er Kias nye SUV

Norske priser akkurat sluppet – og de er oppsiktsvekkende lave.

Kia har måttet vente litt på å få ut sin nye Sportage, søstermodellen av Hyundai ix35. Men nå er norsk lansering akkurat unnagjort – og Kia-importør Bertel O. Steen har offentliggjort en prisliste som er egnet til å vekke oppsikt.

Splitter nye Kia Sportage starter nemlig på 249 900 kroner. Det er hele 40 000 lavere enn billigste ix35. Det er få – om noen – konkurrenter som kan matche dette. Og et annet godt argument: Sportage har som alle Kia-modeller i Norge sju års garanti.

Tohjulstrekk

Sportage er heller ingen liten bil. Med lengde på 4,44 meter plasserer den seg omtrent midt i segmentet – og er direkte sammenlignbar med biler som VW Tiguan, Toyota RAV4 og Ford Kuga.

Innstegsmodellen følger trenden fra mange av konkurrentene og har "bare" trekk på to hjul. Til 249.900 får du Sportage 1,6 GDI 2x4, med en 1,6-liters bensinmotor på 135 hk. Rimeligste firehjulstrekker koster 339.000,-. Da får du 2,0 CRDi 4x4 . med 2-liters diesel på 136 hk. Og svært interessant for norske bilkjøpere – denne motoren får du også i kombinasjon med automatgir.

Nye Mitsubishi ASX er en av konkurrentene - les testen her:

Større – men lettere

Sportage er basert på konseptbilen Kue, som første gang ble vist på Detroit-messen i 2007. Tredje generasjon Sportage markerer en klar endring i designretningen. Bilen har blitt lengre, lavere og bredere enn forrige modell. Nye Sportage har bedre plass til passasjerer og bagasje, samt forbedrede kjøreegenskaper, blant annet takket være økt akselavstanden.

Til tross for av bilen har blitt større, har vekten blitt redusert med imponerende 91 kilo, noe som slår positivt ut både på drivstofforbruk og CO2-utslipp; Gjennomsnittlig drivstofforbruk på 1,7CRDi er 0,52 l/mil og CO2-utslippet 135g/km 2,0CRDi med 4WD har 0,57 l/mil og lave 149 g/km. Dette er klasseledende.

Standardutstyr

Sportage kommer med et nytt 4WD system – som Kia kaller Dynamax. Systemet er spesialtilpasset for nye Sportage. 4WD systemet kommuniserer via CAN-BUS med motorstyring, servostyringen, og ESC systemet. Automatisk kraftoverføring varierer mellom 0:100 – 50:50. Dynamax kombinerer lav vekt, få bevegelige deler og er vedlikeholdsfritt.

Standardutstyret omfatter 17” alufelger, lakkerte sidespeil og dørhåndtak, oppvarmede seter foran og bak, “Cornering” grøfte/tåkelys foran, Cruise Control, radiokontroll fra rattet, bluetooth samt skinntrukket ratt og girspak.

LES OGSÅ: Sjekk her hvis du trenger billig sjuseter med 4x4

Kias mest solgte

– Sportage kommer til å bli vår mest solgte bilmodell i Norge. Kombinasjonen av design, utstyr og pris er svært konkurransedyktig, og vi gleder oss til å starte salget, uttaler adm.dir. Jan Pettersen i Kia Norge.

Bilen har som nevnt sju år garanti – eller inntil 150.000 km.

Mest SUV for pengene? Les testen av Hyundai ix35 her:

.

Kia-Sportage_bakfra
Kia-Sportage_bakfra