HER STANSER DEN AKTIVE KARRIEREN: Rubén De la Red kollapser i cupkampen mot Real Union 30. oktober 2008. Siden den gang har han ikke spilt fotball, og nå har han lagt skoene på hyllen i en alder av 25 år. (Foto: Alvaro Barrientos/Ap)
HER STANSER DEN AKTIVE KARRIEREN: Rubén De la Red kollapser i cupkampen mot Real Union 30. oktober 2008. Siden den gang har han ikke spilt fotball, og nå har han lagt skoene på hyllen i en alder av 25 år. (Foto: Alvaro Barrientos/Ap)

Real-spiller legger opp etter hjertetrøbbel - blir en del av trenerteamet

Hjerteproblem ødela den aktive karrieren til Rubén De la Red (25). Nå blir han en del av Real Madrids trenerteam.

Rubén De la Red kollapset da Real Madrid møtte Real Union i cupen for drøyt to år siden.

Den nå 25 år gamle midtbanespilleren fikk påvist at en akutt forskyving av hjerterytmen førte til kollapsen. Likevel har ikke legene vært i stand til å forklare nøyaktig hva som forårsaket rytmeforskyvningen.

Jeg har kanskje et problem i hjertet mitt, men det slår fremdeles for «Madridismo»

Med hjertet i Madrid
De la Red har lenge fryktet at kollapsen skulle føre til karriereslutt, og torsdag ble det endelig bekreftet at midtbanespilleren legger opp.

Han forblir imidlertid værende i Madrid, og skal nå inn i klubbens trenerteam.

- Jeg starter et nytt og spennende kapittel i karrieren min. Jeg vil sende ut min støtte til alle spillerne der ute som også fikk karrieren sin forkortet. Jeg er takknemlig ovenfor alle de som har støttet meg siden jeg falt om. Jeg har kjempet forgjeves, og legene har gitt meg råd om gi opp. Jeg drømte alltid om å bli fotballspiller, og om å bli en suksess i denne klubben, som er den største klubben i verden. Real Madrid har sett meg vokse siden jeg begynte på U-10-laget, og nå ser de meg legge opp. Nå ønsker jeg å bli trener. Jeg har kanskje et problem i hjertet mitt, men det slår fremdeles for «Madridismo», sier De la Red til Real Madrids nettsider.

- Evig takknemlig
Han gleder seg til å ta fatt på trenerkarrieren.

SPÅDD LYSENDE REAL-KARRIERE: Her feirer Rubén De la Red en scoring mot Santander i september 2008. (Foto: PHILIPPE DESMAZES/AFP)
SPÅDD LYSENDE REAL-KARRIERE: Her feirer Rubén De la Red en scoring mot Santander i september 2008. (Foto: PHILIPPE DESMAZES/AFP)

- Jeg er veldig begeistret og spent på å ta dette nye steget i min karriere takket være klubben. Jeg kan fortsette å jobben en plass som jeg anser som mitt hjem. Jeg vil forsøke å lære av ferdighetene til trenerne her, og vil gi alt for å bli suksessfull. Jeg gleder meg og vil være evig takknemlig ovenfor klubben. Jeg har sett fotballen fra et annet perspektiv en stund nå, og har samtidig forberedt meg på dette nye kapittelet, sier De la Red.

Støttet av Mourinho
Og han mangler ikke ambisjoner:

- Jeg kunne tenkt meg å trene et storlag som Real Madrid, men først og fremst streber jeg etter å være fornøyd med meg selv. Jeg ønsker å nå eliten en dag, slår De la Red fast.

Da José Mourinho overtok treneransvaret i Real Madrid fikk han klar beskjed om at han var den del av portugiserens planer, om han la opp eller ikke.

- José Mourinho var klar over min situasjon siden dag én, og han var veldig tydelig da han snakket med meg. Han sa at han regnet med meg dersom jeg kunne spille, men dersom det ikke gikk sa han at han ville være henrykt over å ha meg som en del av staben, forklarer De la Red.

Europamester i 2008
Han rakk å få tre landskamper for Spania før han kollapset, og ble europamaster i 2008. Det er én av favorittminnene fra karrieren som ble så altfor kort.

- Jeg har hatt mange store øyeblikk. Jeg tok et veldig viktig steg som spiller da jeg ble trent av Quique Sánchez Flores (nåværende Atlético-trener) på U-19-laget. Jeg husker også godt da Castilla (Real Madrids reservelag) rykket opp med meg på laget, og den spektakulære sesongen Getafe hadde da jeg var der. Det er mitt største minne, fordi det gjorde at jeg kom på det spanske landslaget, der jeg endte opp som europamester i 2008. Og så kom returen til klubben som har merket hele mitt liv, sier De la Red.

Blir en del av Mourinhos «lab»
Han får også rosende ord fra Real Madrid-direktør Jorge Valdano.

- Denne dagen markerer et vendepunkt i Rubens liv. Han ender sin karriere som spiller for å fokusere sin lidenskap for dette spillet på treningsfeltet. Fra i dag er han en del av Real Madrids trenerstab, og vil begynne å lære om hva vi gjør og hvordan vi gjør det. Han vil også være en del av Mourinhos «lab», der hver kamp blir nøye planlagt. Målet er at Rubén skal lære de ferdighetene som trengs uavhengig av hvilket lag han ender opp med å bli tildelt. Han har gjennomgått forskjellige tider i klubben, og vil bruke den erfaringen til å fortsatt være en del av fotballverdenen, avslutter Valdano.