TREMÅLSSCORER: Ed Jovanovski (t.v.) scoret for første gang tre mål i en NHL kamp. Her gratuleres han av Ray Whitney. (Foto: Christian Petersen/Afp)
TREMÅLSSCORER: Ed Jovanovski (t.v.) scoret for første gang tre mål i en NHL kamp. Her gratuleres han av Ray Whitney. (Foto: Christian Petersen/Afp)

Scoret sitt første hat trick etter 15 år i NHL

Veteranen Ed Jovanovski ble tremålsscorer for første gang i karrieren.

Phoenix Coyotes - Nashville Predators 4-3:

Veteranen Ed Jovanovski har alltid vært kjent som en skuddglad back.

Han ble draftet som nummer en av Florida Panthers i 1994, og fikk stjernestatus da han var sentral da Panthers gikk til Stanley Cup-finalen i hans aller første sesong i NHL.

Fem ganger har Jovanovski blitt plukket ut til NHLs All Star-kamp, og kunne se tilbake på 473 poeng totalt i karrieren før møtet med Nashville Predators.

I det oppgjøret nådde han en ny milepæl i karrieren.

Jovanovski hadde ikke scoret så langt denne sesongen, men bare ett drøyt minutt ut i kampen smalt det fra 34-åringen for første gang.

Francis Bouillon og Sergej Kostitsyn snudde kampen for Predators, men Jovanovski startet den andre perioden som den første.

Minuttet var såvidt rundet da han dundret inn sitt og Coyotes' andre mål i kampen.

Patric Hornqvist sørget for at gjestene ledet før siste periode.

Lee Stempniak sørget for balanse i regnskapet da han scoret sitt mål nummer 100 i NHL drøyt fire minutter inn i sluttperioden.

Ikke lenge etter var Jovanovski på farten igjen og kronet kvelden med sitt tredje mål, og det som skulle vise seg å være vinnermålet.

Det var Jovanovskis første hat trick i karrieren. Han har tidligere scoret to mål ved fem anledninger.

- Det var fint å vinne og kjekt å kunne bidra litt offensivt. Vi har løpere som kan score, men vi blir oppmuntret til å delta i spillet og jeg tenker jeg hadde litt flaks i dag, sier han etter kampen.