Damien Comolli (Foto: AKIRA SUEMORI/Ap)
Damien Comolli (Foto: AKIRA SUEMORI/Ap)

Liverpool får ny sportsdirektør

Mannen som hentet Gareth Bale til Tottenham skal gjenoppbygge klubben sportslig.

Damien Comolli, Liverpools nye «director of football strategy», eller «direktør for fotballstrategi» for de som er fuks i engelsk, er nok ikke like kjent som de spillerne han har speidet på.

Fra speider til direktør
I 1996 ble han 24 år gammel ansatt i Arsenal, der han frem til 2003 oppdaget spillere som Kolo Touré, Emmanuel Eboué og Gaël Glichy gjennom sin speiderrolle.

Mellom 2004 og 2005 hadde han en direktørstilling i St. Etienne, før han samme år gikk over til å bli sportsdirektør i Tottenham.

Mens Comolli var i Tottenham ble det gjennomført en strategi om å hente inn noen av de fremste talentene i verden, noe som blant annet førte til signeringen av mannen som tirsdag herjet med Inter, Gareth Bale.

Omstridt
Samtidig ble han en omstridt skikkelse på grunn av sin innkjøpspolitikk, og både Martin Jol og Juande Ramos strevet i maktkampen mot franskmannen, ifølge The Times.

Avisen skrev i 2008 at Ramos hadde avvist åtte spillere som Comolli foreslo, mens Martin Jol fikk spillere i fanget som han ikke ønsket.

Noen av innkjøpene Comolli stod bak ble det stilt store spørsmålstegn ved, for eksempel da Danny Murphy og Mido ble hentet til White Hart Lane.

Talentarbeid
Nå er Comolli altså tilbake i England etter en ny tur innom St. Etienne.

– Jeg fryder meg over å komme til Liverpool, og ser frem til å jobbe med John Henry. Jeg tror vi alle innser at vi har en lang jobb foran oss, men vi deler alle visjonen John har for å gjenoppbygge klubben og om å bringe tilbake suksessen som supporterne fortjener, sier Comolli ifølge Skysports.

Liverpool-eier John Henry belyser Comollis evne til å finne unge spillere når han snakker om ansettelsen.

– Damien har bevist sin evne til å identifisere spennende, unge fotballtalenter, og vi er henrykte over at han har valgt å komme til Liverpool. Dagens kunngjøring er bare det første steget på veien til å lage et lederskap og en struktur designet for å utvikle, forsterke og implementere vår filosofi om speiding, rekruttering og spillerutvikling, sier Henry, ifølge Skysports.