Theo Walcott (Foto: Tony Marshall/Pa Photos)
Theo Walcott (Foto: Tony Marshall/Pa Photos)

Wenger tror Walcott kan kopiere Henry

Arsenal-manageren tror Theo Walcott snart blir å se som spiss for Arsenal.

Da Thierry Henry kom til Arsenal var han en hurtig kantspiller, som ikke scoret for mange mål.

Men under Arsene Wengers ledelse ble han omskolert til spiss.

- Ikke glem at da Thierry kom hit så var han ving. Da jeg brukte ham som spiss, sa han til meg «Men jeg kan jo ikke score mål». Jeg kjente Thierry da han var 14 og 15, og visste han kunne score mål for han spilte i midten. Da jeg forlot Monaco flyttet de ham ut på kanten, men i hodet mitt visste jeg at han kunne det, sier Wenger ifølge The Sun.

Nær ved å bli spiss
Nå tror han Theo Walcott kan gå sammen den samme forandringen.

- Theo er veldig, veldig nær ved å få den spissrollen. Han kan bli en farlig spiss, sier Arsenal-manageren.

Wenger vil ikke sammenligne de to, men mener at Walcott har enda større fart enn Henry.

- For meg virker det som at Theo har fått en ro foran mål. Før tok han avgjørelsene sine kjapt, men nå er han annerledes foran mål. Det er vanskelig å sammenligne dem. Er Thierry en kopi av Theo? Er Theo en kopi av Thierry? Nei. Men de har begge to fantastisk fart, de er gode avsluttere og begge er intelligent, sier han.

- Theo er raskest
- Theo er den raskeste spilleren jeg har sett, mens Thierry er en spiller som liker å ha ballen mer. Men Theo er mer direkte, fortsetter Wenger.

Han mener Walcott er en spiller som kan få stor betydning for Arsenal fremover.

- Spillet vårt er basert på kollektivt spill og den som gir en målgivende pasning er like viktig som den som scorer målet. Theo har overbevist mange. Han gir oss håp når laget sliter, for Theo kan gjøre en forskjell med farten sin, mener Wenger, som også hyller Walcotts innstilling.

- Holdningen hans, innstillingen hans, uansett om det går bra eller dårlig, så gir han alt og viser ydmykhet og respekt. Han kommer aldri med dumme uttalelser. Han møter alt med intelligens og ydmykhet, sier Wenger.