DRO PÅ GRUNN AV CONTADOR: Fabian Cancellara (t.h.) ville ikke sykle på samme lag som Alberto Contador. (Foto: JOEL SAGET/AFP)
DRO PÅ GRUNN AV CONTADOR: Fabian Cancellara (t.h.) ville ikke sykle på samme lag som Alberto Contador. (Foto: JOEL SAGET/AFP)

Cancellara ville ikke sykle med Contador

Og sa også nei til å bli gjenforent med Kurt Asle Arvesen.

Det er ennå ikke bekreftet, men alt tyder på at Fabian Cancellara slutter seg til rekken av tidligere Saxo Bank-ryttere i det nye luxembourgske laget.

Grunnen er at tempokongen ikke ville fortsette hos Bjarne Riis etter at han hentet Alberto Contador.

- Bjarne Riis har vært veldig viktig for karrieren min, men da han signerte Alberto Contador spådde jeg at det ville få betydelige forandringer for meg, sier Cancellara ifølge cyclingfan.net.

Ville ikke bli nedprioritert
Sveitseren var totalt uinterressert i en rolle der han tror alt fokus ville være på spanjolens sjanser i de store etapperittene.

- Jeg har ikke råd til en sesong hvor utvilkingen min halter på grunn av at andre ting i laget er mer viktig, sier 29-åringen.

Fortsetter med gamle kjente
Cancellara går så langt som overhodet mulig i å si at han neste år sykler for det nye storlaget bygget rundt brødrene Schleck.

- Jeg har hatt store øyeblikk med Riis og Team Saxo Bank, og det er en av grunnene til at jeg ønsker å fortsette med den gruppen mennesker som fikk det til, sier Cancellara.

Danskene Brian Nygaard og Kim Andersen forlot begge Saxo Bank for å bli med på satsingen. Det gjorde også Fränk og Andy Schleck, Jakob Fuglsang, Stuart O'Grady, Jens Voigt og Dominik Klemme.

Kontaktet av Arvesen
Men Cancellara var sterkt ønsket også andre steder. Både BMC Racing Team og Team Sky var svært interesserte i å hente 29-åringen.

- Vi var absolutt med i kampen om Fabian Cancellara. Sky ville strekke seg langt for å få tak i ham, sier Kurt Asle Arvesen til procycling.no.

Arvesen var selv svært delaktig i arbeidet med å få signert sykkelstjernen.

- Jeg har selv snakket med Fabian om en mulig overgang hit. Jeg forsto tidlig på ham at han ikke var så veldig interessert selv, sier Arvesen.