Anthony Annan (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)
Anthony Annan (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)

Eggen mener Annan er årets spiller

Nå håper RBK-treneren norsk fotball får beholde ghaneseren også neste år.

Rosenborgs Anthony Annan topper TV 2 Sportens spillerbørs med et snitt på 5,71 poeng, og er en av fem kandidater når våre lesere nå skal stemme frem ”Årets Spiller”. 24-åringen kan definitivt regne med sin egen treners stemme.

- For det første fordi han har holdt et veldig høyt internasjonalt nivå, det har han vist. Han er også stabil på høyt nivå i Tippeligaen, jeg kan ikke se noen som er bedre egnet enn Anthony, sier Nils Arne Eggen.

Hvem mener du er årets Tippeligaspiller? Stem her

Se Eggen-intervju i videovinduet øverst

RBK-treneren mener midtbanespilleren er bunnsolid defensivt, samtidig som han har utviklet seg offensivt. Eggen forsvarer også Annans ofte aggressive spillestil.

-Han har jo temperament, men den saken er vi ferdig med. Vi forsvarer ikke handlingen, men mannen, sier Eggen med klar hentydning til klypeepisoden og påfølgende debatt etter seriefinalen mot Vålerenga 3.oktober.

Håper Annan blir
Rosenborg har signalisert at de ønsker å forlenge kontrakten med ghaneseren, noe den avtroppende hovedtrener tror vil være positivt for både klubb og konkurrenter:

- Han er en veldig god fotballspiller, jeg håper vi får beholde ham i Norge fordi han er med på å heve det nivået som skal gjøre norsk klubbfotball enda bedre. Og la meg bare si det, det er mye pessimisme og at det er dårlig stelt om dagen... jeg tror ikke noe på det, det skal lite til før flere lag enn RBK kan være med å hevde seg i Europa. Og det er nettopp gjennom å spille på gode norske klubblag at unge spillere får internasjonal erfaring, og det har jeg fortsatt veldig tro på, sier Eggen i kjent stil.

-Henriksen markert seg mest
Rosenborgs 18- åring Markus Henriksen har også hatt en knallsesong, og er en av fem nominerte i kategorien ”Årets unge Spiller”:

-Markus har utviklet seg kolossalt, husk han var bare 17 i sine debutkamper for Rosenborg. Jeg er begeistret for mange unge spillere, men Markus er vel den som har markert seg mest, så det forundrer meg ikke om han vinner den kåringen, sier Nils Arne Eggen.