mamelund
mamelund

Hedin: - Dette blir en nøkkelkamp for oss

Robert Hedin tror seier mot Hellas kan sikre EM-spill i 2012.

Se Hellas-Norge direkte på TV 2 SUMO eller TV 2 SPORT fra kl 14.00 og i opptak på TV 2 kl 15.30

Landslagssjef Robert Hedin betegner kampen mot Hellas som en nøkkelkamp for å komme til EM i 2012. Det er kun kamp nummer to av seks i kvalifiseringen, men to poeng til Norge vil gjøre det vanskelig for Hellas å hente inn Norge.

- Vinner vi mot Hellas skal vi rote det veldig til for ikke å bli en av de to første i puljen, sier Hedin. Men vi møter et lag som må vinne.

For mens Norge slo Nederland onsdag, tapte Hellas hele 20-32 borte mot Tsjekkia. Et hjemmetap mot Norge kan derfor ødelegge EM-kvalifiseringen for grekerne.

Usikker Kjelling
Kristian Kjelling og Eivind Tangen som stod over mot Nederland er på benken mot Hellas. Men det er høyst tvilsomt om Kjelling kommer til å spille. Han kjenner fortsatt strekkskaden i magen, men han er ett hakk nærmere banen. 17 år gamle Tangen er ennå ikke bra i ryggen, men også han er bedre, og kan komme innpå. Erlend Mamelund har vært sjuk. Han satt på benken onsdag uten å spille. Mot Hellas kommer han til å bli brukt. I alle fall i forsvar, men det spørs hvor lenge han holder.

Norge må tåle å være favoritter selv på bortebane, men Hellas er et bedre lag enn Nederland.

- De slo Spania her i fjor, så det blir ingen enkel oppgave. Men får de litt motgang kan moralen bli dårlig, og vi skal gi dem motgang, sier Hedin.

Kjenner de greske spillerne
Norges landslagssjef kjenner de greske spillerne godt fra sin tid som trener i tyske Melsungen.

- De er individuelt bra, men flere av dem har problemer i sine klubblag. De er uorganiserte i forsvar, spesielt i returløpet. De må også bytte minst en spiller angrep/forsvar, så vi kan kontre inn noen enkle mål på dem, mener Hedin. Selv har han tenkt å stramme opp eget forsvar betydelig etter 30 baklengsmål hjemme mot Nederland.