Poppies (Foto: Martin Rickett/Pa Photos)
Poppies (Foto: Martin Rickett/Pa Photos)

Premier League-klubber kan droppe minnesymbol på drakta

Verken Manchester United, Manchester City eller Blackpool har bestemt seg for om de vil bære «the poppy» når Storbritannia minnes sine falne.

11. november er det Rememberance Day, også kjent som Veterans Day og Poppy Day, i Storbritannia.

Øyriket minnes da sine falne soldater og sivile fra væpnede konflikter fra første verdenskrig og frem til nåtiden, i det som blir ansett som en viktig markering som har bred støtte i folket.

Foruten å avholde to minutters stillhet for de falne, er det også vanlig å bære en «poppy», blomsten kornvalmue, enten i naturlig eller kunstig variant, for å vise sin støtte til både veteraner og nåværende soldater.

Manchester United avstår igjen
Avisen The Daily Mail startet i fjor en kampanje for å få alle klubbene i Premier League til å bære symbolet på drakta i Premier League-runden som falt nærmest markeringen. Dette førte til at de tolv klubbene som hadde planer om å bære symbolet på eget initiativ fikk selskap av ytterligere seks klubber.

De to eneste klubbene som ikke bar symbolet var Manchester United og Liverpool. Mens Liverpool i år har bestemt seg for å bære «poppies» på drakta etter at Roy Hodgson personlig har engasjert seg i dette spørsmålet, ser det ikke ut til at Manchester United vil være med i år heller, ifølge The Daily Mail.

Heller ikke i naboklubben Manchester City kan de garantere at de vil bære symbolet, og i Blackpool venter de også med å ta en beslutning. Alle de øvrige klubbene har bekreftet overfor The Daily Mail at de vil bære symbolet.

Opprørte pensjonister
Pensjonister blant Chelsea-fansen ble opprørte av at Manchester United kom til Stamford Bridge med drakter uten «poppies» i fjor, mener avisen.

- Jeg er for at alle skal bære «poppies». Vi ser stadig at unge gutter blir drept i Afghanistan. Det er fryktelig. De er så modige. Du ser tilbake på årene og på menneskene vi har mistet. Jeg bærer min «poppy» med stolthet, sa Tottenham-manager Harry Redknapp til The Daily Mail ved markeringen i fjor.