Oslo. Karl Johansgate. 
Nils Johan Semb (BILDET) på vei til  TV 2's studio for å debattere sin rolle i ansettelsen av ny landslagssjef. (Foto: Grundseth Dag W/Aftenposten)
Oslo. Karl Johansgate. Nils Johan Semb (BILDET) på vei til TV 2's studio for å debattere sin rolle i ansettelsen av ny landslagssjef. (Foto: Grundseth Dag W/Aftenposten)

Semb etterlyser større ambisjoner i Europa

Toppfotballsjef Nils Johan Semb mener landets største klubber må ha større ambisjoner i Europa.

Semb etterlyser at flere klubber enn Rosenborg jobber målrettet for å komme til europacupene, skriver VG.

- Norske klubber kan gjerne si at de vil ut i Europa. Men sannheten er at bare Rosenborg tar konsekvensen av det de sier. De har en tydelig ambisjon om å spille i Europa. Med resten blir det bare ord, ingen konsekvens av ordene, sier Semb til avisen.

- Jeg etterlyser en større internasjonal ambisjon hos de største klubbene. I dagens fotball ligger det så mye i potten, både sportslig og økonomisk, at det er viktigere enn noen gang, legger toppfotballsjefen til.

Semb mener klubbene som skal delta i europacupene, bør konsentrere seg om å spille treningskamper mot utenlandske lag under sesongoppkjøringen.

- Er målet å komme seg til spill i Europa, så må det øves - i Europa. Jeg vil si det så sterkt som at de klubbene som skal delta i europacupspill denne sesongen, kun bør spille internasjonale treningskamper fra januar til seriestart i slutten av mars, sier Semb til VG. (©NTB)