Illustrasjonsfoto: op.no/ANB
Illustrasjonsfoto: op.no/ANB

Råkjørte fordi han måtte på do

Forklarte seg til UP etter at han ble stoppet i 127 km/t. Så ombestemte han seg.

Da 36-åringen ble stanset på E18 i 127 kilometer i timen, fortalte han at han kjørte for fort fordi han måtte på do. Det skriver Østlands-Posten.

UP la seg på hjul da mannen suste forbi ved Ringdal på nye E18 i Larvik om ettermiddagen den 16. august i år. Politimannen fra UP stilte inn apparatet Police control som viste at Mercedes hadde en gjennomsnittsfart i venstre kjørefelt på 127 kilometer i timen fra Ringdal til Bommestad.

- Måtte ha gjort feil

Da blålysene kom på og 36-åringen stoppet, innrømmet han at det gikk litt fort og at grunnen var at han måtte på do. Da politimannen sa at det kostet han 6.500 kroner i form av en bot, fikk Larvik-mannen summet seg.

Han nektet for at han hadde kjørt for fort og viste til at politimannen, som var alene i patruljebilen, måtte ha gjort en feil. 36-åringen mente UP ikke hadde bevis for råkjøringen.

Ingen avvik

Da Larvik-mannen møtte i retten sist torsdag, ba han om å bli frifunnet. Mannen holdt på at målingen var gjort feil, og at han visste dette fordi han hadde hatt cruisekontrollen på. Selv hevdet han at han hadde kjørt i 100-103 kilometer i timen på strekket som har 100 som fartsgrense. Han mente at farten ikke kunne ha vært større enn 107 kilometer i timen ved enkelte forbikjøringer.

Larvik tingrett fikk loggen fra UP som bevis i retten. Der kom det fram at kontrollrutinene var fulgt og at det ikke var noen avvik. Retten la politimannens forklaring til grunn og dømte 36-åringen fra Larvik til å betale 7.800 kroner i bot. Han ble også dømt til å betale saksomkostningene på 1.000 kroner.

Du kan lese mer om bil og trafikk på op.no - klikk her:

LES OGSÅ: Råkjørte med stjålet pizzabil