Fire års fengsel for drapsforsøk

En 37 år gammel mann er i Øvre Romerike tingrett dømt til fire års fengsel for drapsforsøk, selv om retten ikke fant bevis for at han skjøt for å drepe.

Mannen hevdet han handlet i nødverge da han skjøt mot en 36 år gammel mann på et småbruk mellom Funnefoss og Årnes på Romerike i fjor, skriver Raumnes' nettutgave.

Funnet skyldig

Retten tror ikke den dømte anså det som mest sannsynlig at utfallet ville bli dødelig.

– Retten finner det imidlertid hevet over enhver rimelig tvil at tiltalte holdt det for mulig at fornærmede ville bli drept av skuddet og at han til tross for dette bestemte seg for å skyte, heter det i dommen. Derfor ble mannen funnet skyldig i drapsforsøk og må sone fire år i fengsel.

Skutt i låret

Han ble ikke trodd da han forklarte at han ikke visste at han skjøt med skarpt. Retten anså det heller ikke for å være en nødvergesituasjon da de to siste av i alt fire skudd ble avfyrt. Ett av disse traff 36-åringen i låret. Det ble ansett som skjerpende at den dømte mannen også tidligere har begått alvorlig voldskriminalitet.

Straffen var likevel ett år lavere enn aktors påstand. Den fornærmede er også tilkjent 70.000 kroner i erstatning og oppreisning. I tillegg blir haglgeværet som ble brukt, inndratt. (©NTB)