Børsen i Oslo (Foto: Roald, Berit/Scanpix)
Børsen i Oslo (Foto: Roald, Berit/Scanpix)

Børsen endte uken med nedtur

Årets største og viktigste introduksjon kunne ikke redde Oslo Børs fredag. Hovedindeksen endte på 397,86 poeng, ned 0,4 prosent.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ett av selskapene som gikk mot strømmen var Statoil Fuel & Retail. Det statlige oljeselskapet har skilt ut bensinstasjonsvirksomheten i et eget selskap, som ble notert på Oslo Børs fredag. Selskapet ble notert til 39 kroner per aksje, men kursen steg raskt til 42 kroner, før den endte dagen på 41.

Verst for Rec

Morselskapet gikk derimot ned 1,1 prosent, og det var mye rødt på listen over dagens mest omsatte aksjer. Verst var det for Rec, som falt 4,9 prosent.

De to unntakene på topp-ti-listen var Yara, som steg med 0,4 prosent og var mest omsatt fredag, og Aker Solutions, som kunne notere en stigning på 0,6 prosent.

Siste handelsdag

Fredag ble etter alt å dømme siste handelsdag for aksjene i møbelfabrikken Hjellegjerde. Selskapet ble suspendert som en følge av at Interstil har varslet tvangsinnløsning av minoritetsaksjonærene. Overtakelsen er en følge av pakken som ble lagt fram tidligere i høst for å redde Hjellegjerde fra konkurs.

Et fat nordsjøolje kostet fredag 82 dollar og 11 cent, mens amerikansk lettolje ble omsatt for 80 dollar og 76 cent. (©NTB)