I RETTEN: Aktor Jonas Nerdal (t.v) og forsvarer Nils Aga i Salten tingrett  tirsdag. (Foto: Bjørnbakk,Jan Morten/Scanpix)
I RETTEN: Aktor Jonas Nerdal (t.v) og forsvarer Nils Aga i Salten tingrett tirsdag. (Foto: Bjørnbakk,Jan Morten/Scanpix)

Ber om fire års fengsel for overgrepstiltalt

Forsvareren til 36-åringen som er tiltalt for seksuelle overgrep mot elleve gutter, mener mannen kan holde sine drifter i sjakk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tiltaltes forsvarer, advokat Nils Aga, mener flere forhold bør telle til fordel for 36-åringen i straffeutmålingen, skriver Avisa Nordlands nettutgave.

Hadde opphold

Advokaten er sterkt uenig med aktor Jonas Nerdal, som torsdag la ned påstand om sju års forvaring med en minstetid på fire år.

– Tiltalte hadde et opphold på seks år fra 2003 til 2009 hvor han holdt sine drifter i sjakk og ikke begikk nye overgrep, sier Aga.

At tiltalte har tilstått flere overgrep enn politiet har avdekket, og at han har vist anger overfor ofrene, er andre forhold advokaten mener bør spille inn.

11 barn mellom 8 og 16 år er omfattet av den alvorlige tiltalen mot 36-åringen. De to groveste tiltalepunktene omfatter samleie. 36-åringen skal blant annet også ha brukt internett til å begå overgrep mot gutter ved å fremstå som en 15 år gammel jente på MSN.

Beslagla bilder og video

Noen av overgrepene har en strafferamme på inntil 21 års fengsel. Saken ble rullet opp i fjor høst da faren til en elleveåring fant foruroligende tekstmeldinger på sønnens mobiltelefon. Han varslet politiet, og 9. november ble mannen pågrepet.

Hjemme hos mannen ble det beslaglagt 1500 bildefiler og 400 videofilmer som viser seksuell omgang med barn.

– Det er snakk om mange seksuelle overgrep, og det er snakk om grove seksuelle overgrep, sa retts- og påtaleleder Heidi Kløkstad da saken ble kjent i slutten av november i fjor.

Hadde barn i bilen

Mannen er ikke tidligere straffedømt, men har vært i politiets søkelys én gang tidligere.

I 2006 fikk politiet bekymringsmelding om at mannen kjørte rundt med små barn i bilen. Politiet sjekket da ut mannen, men fant ikke at det hadde blitt begått noen straffbare forhold, ble det opplyst på pressekonferansen. (NTB/TV 2)