(Arkivfoto)  (Foto: Rusten, Ole Berg/SCANPIX)
(Arkivfoto) (Foto: Rusten, Ole Berg/SCANPIX)

Oslo Havn-dumpingen til Høyesterett

Oslo Havn ble frifunnet i tingretten, og lagmannsretten forkastet anken. Nå har statsadvokaten klaget deponeringssaken inn for Høyesterett.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oslo Havn ble i Oslo tingrett frifunnet på alle tiltalepunkter knyttet til deponeringen av forurensede masser ved Malmøykalven i Oslos havnebasseng. Borgarting lagmannsrett avviste så anken fra påtalemyndigheten, men nå ser det ut til at Oslo Havn får en ny runde i retten, ifølge Nettavisen.

Til Høyesterett

– Dommen fra Oslo tingrett ble anket av oss og noen av partene, men vår anke ble nektet fremmet. Det er denne ankenektelsen vi mener er beheftet med saksbehandlingsfeil fra lagmannsretten, og vår ankebegjæring vil bli fremmet for Høyesteretts ankeutvalg, sier statsadvokat Håvard Skallerud til Nettavisen.

I tingretten ble Norges geotekniske institutt (NGI) og statsbedriften Secoradømt for ulovlig giftdumping mens Oslo Havn ble frifunnet. Styreleder Bernt Stilluf Karlsen uttalte da at det var endelig punktum i saken. Fredag ønsket ikke Oslo Havn å kommentere saken.

– Vi har fått beskjeden fra Statsadvokaten og tar den til etterretning, sier informasjonsrådgiver Trude Thingelstad i Oslo Havn.

Kan avslutte saken

Dersom Høyesterett avviser påtalemyndighetens begjæring, er saken avsluttet. Men dersom de opphever ankenektelsen, må lagmannsretten se på den på nytt.

Det er fra før klart at NGIs anke i saken skal opp for behandling i lagmannsretten. (©NTB)